11 moduri de a va spori in mod natural concentrarea – I

11 moduri de a va spori in mod natural concentrarea - I

Potrivit unui studiu realizat de Microsoft, pierdem interesul in doar opt secunde. [1] Asta inseamna ca atentia noastra este mai mica decat cea a unui peste de aur (care este de noua).

Lupta pentru mintea noastra este foarte reala. Niciodata in istorie nu am avut atat de multe vehicule diferite care sa concureze asupra atentiei noastre. Disney +, Netflix, Facebook, Twitter, YouTube si TikTok sunt doar cativa dintre cei mai buni jucatori de acolo si, din pacate, pentru noi, toti sunt foarte buni in ceea ce fac.

Vestea buna este ca putem lupta.

In calitate de consultant de productivitate, ii ajut pe clienti sa isi recapete atentia in mai multe moduri. Iata 11 moduri de a va spori in mod natural concentrarea.

1. O noapte buna de odihna
Ca societate, am devenit obsedati sa mergem mai departe in casa. Intram devreme in casa, ramanem trezi pana tarziu, punem timpul pentru prieteni la sfarsit de saptamana si ardem uleiul de la miezul noptii. O facem pentru a ne oferi avantaje fata de colegii nostri si concurenta, ceea ce duce la promotii si salarii mai mari.

De fiecare data cand un client nou trece prin usa mea (metaforic in lumea de astazi), efectuez un audit al timpului. Vreau sa stiu cum isi investesc timpul, unde sunt scurgerile si cat de bine le pot servi. Inevitabil, aproape fiecare executiv care vine la mine, se schimba atunci cand vine vorba de somn.

Lasă un răspuns