Planificati-va sarcinile pentru a ramane motivati atunci cand lucrati din propria casa – II

Planificati-va sarcinile pentru a ramane motivati atunci cand lucrati din propria casa - II

Fiintele umane sunt motivate de progres. Cu fiecare obiectiv pe care il parcurgem, simtim impulsul de a urmari mai multe obiective si chiar mai dure. Puteti utiliza acest hack pentru a fi productiv, planificandu-va munca si stabilind obiective mici care va propulseaza spre altele mai mari.

Pentru proiecte mari, va ajuta sa le impartiti in bucati mai mici, astfel incat sa nu va simtiti prea stresat. Sentimentul ca progresezi de fapt iti stimuleaza starea de spirit si te impinge sa faci mai mult.

Nu conteaza cu adevarat cand iti faci planificarea zilnica, fie dimineata, fie cu o seara inainte. Stabilirea planului pentru ziua de dimineata va face sa va simtiti in stare de munca. In mod similar, planificarea cu o seara inainte va ajuta sa incepeti ziua urmatoare cu claritate completa a ceea ce se intampla.

Pe langa stabilirea obiectivelor, puteti construi un sistem de recompensa care face ca munca sa para mai putin grea. De exemplu, s-ar putea sa va recompensati cu ceva timp Netflix daca finalizati un proiect major. Asteptarea unui premiu pentru indeplinirea sarcinilor va ajuta sa va gestionati mai bine motivatia.

Lasă un răspuns