Cele mai puternice locuri spirituale din lume – Partea I

Pe glob, există câteva locuri speciale, atât pe traseul turistic, cât și în afara acestuia, care au legături spirituale puternice. Unele sunt cunoscute pentru faptul că sunt centre sacre istorice pentru ceremonii religioase sau închinare, iar altele din faptul că sunt binecuvântațe cu energii spirituale și psihice puternice naturale. Dacă sunteți nerăbdător să vă valorificați spiritualitatea sau energia psihică, atunci de ce nu puneți aceste destinații pe lista de găleată:

1 – Stonehenge (Marea Britanie)

Situat pe Câmpia Salisbury, Wiltshire, Anglia, faimosul cerc de piatră misterioasă datează din timpurile preistorice. Înființată în urmă cu aproape 3.000 de ani, construcția sa a implicat o fază de inginerie care încă mai dezamăgește experții din zilele noastre. Cum au reușit oamenii în vârstă de piatră să construiască și să tragă pietre uriașe (fiecare cântărind 25 de tone) dintr-o carieră aflată la mulți kilometri distanță cu cele mai crude de unelte? Situl sacru avea inițial 30 de stâlpi în poziție verticală, dar doar 17 pietre rămân în picioare astăzi și rămâne un mister ce scop sau semnificație a avut cercul de piatră pentru populația neolitică ce a construit-o?

Întregul sit este de asemenea înrădăcinat în istoria druidă antică și păgână, despre care se crede că este o sursă de mare energie spirituală și unde până în ziua de azi se desfășoară ceremonii religioase. Pentru specialisti, Stonehenge este locul în care se poate ajunge la iluminarea spirituală.

2 – Benares (India)

Cunoscut și sub numele de Varanasi, orașul sfânt Benares este situat lângă râul Ganges în Uttar Pradesh, India. Este un loc religios important în India, cu religiile hinduismului și jainismului, considerându-l cel mai sfânt dintre cele șapte orașe sacre. Hindușii consideră că Benares este sacru, deoarece Lordul Shiva și Pavrati au trăit cândva aici. Devotații atât din India, cât și din străinătate fac un pelerinaj în oraș pentru a face baie și pentru a face cremații sau pentru a medita. În ciuda stării sale poluate, ei o văd ca fiind pură spiritual, capabilă să spele toate păcatele muritoare. De asemenea, râul permite acordarea „moksha” – eliberarea finală din ciclul de viață, moarte și renaștere. Orașul a făcut o impresie puternică asupra oamenilor din întreaga lume, autorul american Mark Twain fiind încurajat de obiectivele exotice orbitoare ale orașului.

Lasă un răspuns