Cheia pentru a deveni mai curajos pe zi ce trece

V-ați întrebat vreodată cum puteți fi mai curajos?

V-ați întrebat vreodată că puteți avea grijă să luați măsuri în situații dificile sau cum puteți deveni mai eficient in luarea de măsuri atunci când trebuie?

Majoritatea oamenilor ar dori să fie mai curajoși la un moment sau altul. Fie că este vorba de a face prima mișcare către oameni noi, de a prelua controlul asupra sănătății lor, de a construi o afacere solidă și așa mai departe.

Este nevoie de curaj pentru a acționa într-o varietate de situații. Și toată lumea are nevoie, de vreme ce toată lumea se teme la un moment sau altul.

Ceea ce îi diferențiază pe oamenii care se ocupă de asta si de ceilalți este relația lor cu curajul.

Oamenii care stau nemișcați și se luptă pentru a progresa în viața lor cred de obicei că nu pot deveni mai curajoși. Ei cred că lipsa lor de curaj este neschimbătoare. Ei cred că nu pot face nimic în acest sens.

Drept urmare, ei se luptă să ia măsuri.

Deoarece pare atât de dificil, își spun singuri că nu sunt construiți pentru asta. Se spun că ar trebui să existe o altă cale.

Astfel, ei acționează rar în așa fel încât să crească și să devină mai puternici.

Și este păcat, pentru că acei oameni ar putea acționa mult mai ușor și cu mult mai multă încredere dacă ar înțelege că curajul este ceva ce pot dezvolta.

Pentru că iată:

Curajul este ca un mușchi.

Cu cât îl antrenezi mai mult, cu atât devine mai mare și mai puternic.

Ceea ce înseamnă că, cu cât acționați mai mult în situații stresante și înfricoșătoare, cu atât veți deveni mai curajoși și cu atât mai ușor veți putea acționa în astfel de situații în viitor.

Și cum ar fi ridicarea greutății, antrenamentul pentru a fi mai curajos poate dura timp.

Nu veți deveni atât de puternic încât puteți sa ridicati 300kg după doar câteva luni de practică. De obicei, durează câțiva ani de antrenament.

Pentru a obține această performanță, ar trebui să începeți cu greutăți mai ușoare, apoi să creșteți progresiv sarcina pe care o atingeți, adăugând mai multă greutate săptămână după săptămână.

Pregătirea pentru a fi curajos urmează același principiu:

Este total în regulă dacă simțiți că deocamdată nu puteți acționa în multe situații stresante și înspăimântătoare.

În același mod în care ați antrena mușchii corpului, ar trebui să vă antrenați cu regularitate mușchii de curaj, luând măsuri în situații din ce în ce mai stresante și înfricoșătoare.

Prin obișnuința de a lua măsuri în situații stresante și înfricoșătoare cu care te-ai confruntat, mușchiul tău curaj va crește.

Va deveni din ce în ce mai mare. Mai puternic și mai puternic. Zi dupa zi.

Și te vei găsi capabil să acțiuni în anumite situații cu care te-ai fi gândit imposibil să faci față cu câteva luni înainte.

Dar sunt mai multe…

Toate acestea sunt susținute de știință:

Când actionezi în fața fricii, corpul tău produce de fapt mai mult testosteron.

Și puteți acționa în mod natural în situații pe care le-ați fi găsit foarte stresante dacă ați fi avut niveluri de testosteron mai mici.

Așa că intrați în obiceiul de a lua măsuri. Mai ales în situații stresante și înfricoșătoare. Indiferent dacă este vorba de a cunoaste oameni noi, să începi o conversație cu această noua persoană, pe care o găsești atractivă, să te ridici în picioare pentru o conversație, să faci un sport extrem, să faci ceva neobișnuit care generează un pic de stres etc.

Poate fi orice. Ceea ce contează este că te face să simți un pic de stres.

Înțelegeți că puteți fi mai curajos dacă doriți. Este treaba ta să o faci. Așa că go for it

Lasă un răspuns