Niciodata nu e prea tarziu sa devenim mai buni

Niciodata nu e prea tarziu sa devenim mai buni

Este timpul sa redefiniti procesul de invatare de-a lungul vietii. Cel mai bun moment pentru invatare este acum, si cel mai bun loc pentru asta este – aici. Nu exista limite in ceea ce priveste invatarea, deoarece intreaga viata ne serveste ca pe un proces mare de invatare si de acumulare a experientei. Dar pentru a avea vreun sens, receptorul trebuie sa fie receptiv si deschis fata de noile cunostinte. Vorbind in termeni practici, exista multe modalitati de a invata noi competente (si / sau de a le impartasi), si aici sunt cateva dintre ele:

1. Nu va fie rusine sa solicitati informatii

Fiecare dintre noi are abilitati diferite. Daca aveti un coleg, un partener sau un prieten, care sta bine la unele dintre disciplinele sau meseriile care va intereseaza – mergeti la el. Cereti-le sa le impartaseasca! Cunoasterea nu este menita sa fie aspirata. Ar trebui sa circule intre oameni si ar trebui sa ne invatam unul pe celalalt.

2. Gaseste-ti hobby-ul

Aceasta este o modalitate excelenta de a incepe sa castigi noi competente, fara a se angaja de fapt in educatia oficiala. Ganditi-va la ceea ce a fost cel mai mare vis atunci cand erati copil. A fost sa deveniti pictor? Un veterinar? Actrita? Cea mai buna parte este ca poti incerca totul! Odata ce incepeti sa explorati, veti vedea ca interesele incep sa se contureze.

3. Investeste in tine

Invatarea altor meserii si identificarea unor noi hobby-uri sunt modalitati excelente de a invata lucruri noi. Dar, pentru anumite lucruri si interese, cautarea pe Google sau cateva intrebari adresate vecinului tau nu va fi suficient. Poate ca ati dorit intotdeauna sa va perfectionati gramatica engleza, sa faceti niste cursuri sau doriti sa invatati sa lucrati pe o masina de cusut. Nu va fie frica sa investiti in voi insiva.

Luarea unei cai de cunoastere poate fi o cale de singuratate – sau o cale de implinire mare. In orice caz, nu este usor. Dar pentru a trai cele mai bune vieti si pentru a fi cei mai buni sine, trebuie sa ne prefacem la nevoile noastre de baza – una dintre cele mai mari dintre ele fiind progrese. Nu asteptati Anul Nou ca o scuza pentru a scrie toate rezolutiile de 2019 pe care le cunoasteti, in fata, pe care nu le veti indeplini. Luati-o incet, dar in mod constant.

Lasă un răspuns