In cautarea fericirii: nu incetati niciodata sa invatati

In cautarea fericirii nu incetati niciodata sa invatati

Oamenii nu se opresc niciodata din invatare pe tot parcursul vietii lor. Largirea constanta a campului de cunostinte va face ca viata ta sa fie mai plina de satisfactie si sa fie mai sanatoasa. Prezentul nostru a devenit aproape intoxicat cu informatii inutile prin intermediul retelelor sociale si a internetului. De aceea este foarte important sa invatam cum sa ne concentram asupra lucrurilor care contribuie pozitiv la viata noastra.

Ca oameni, suntem fiinte foarte curioase si sa ne straduim sa invatam noi abilitati si sa progresam este in centrul fiintei noastre. Poate fi o modalitate foarte buna de a pune mai multa semnificatie in viata ta si de a te conecta cu alte persoane (inclusiv cu tine). Iti mareste increderea intr-un mod foarte sanatos, oferindu-ti un sentiment de incredere in sine.

Definitia succesului este diferita pentru fiecare persoana. In timp ce unii vor gasi construirea unor ani de cariera o prioritate in viata lor, unii vor vedea adevaratul sens si vor acorda prioritate partenerului si familiei. Desigur, aceste obiective nu se exclud unul pe celalalt, dar fiecare dintre noi are o definitie diferita a implinirii si a fericirii. Indiferent de ce definitii aveti, principalul aspect pe care o il au toti oamenii in comun este dorinta de progres. Educatia pe tot parcursul vietii in diverse domenii este un castig in ceea ce priveste progresul.

Probabil te intrebi ce altceva ai putea sa faci dupa ce ti-ai obtinut deja diploma, nu se opreste educatia acolo? Intrebarea este: “este scoala cu adevarat necesara?” Raspunsul scurt, este ca “nu chiar”. Da, obtinerea unei specializari este valoroasa, dar la fel de valoroasa ca si cunostintele pe care le-ati acumulat. Multi oameni trec prin universitati doar pentru diploma, lasand procesul de invatare la baza tuturor prioritatilor. Si unii oameni nu au intrat niciodata in nicio institutie academica si, totusi, ati putea spune ca sunt ca o enciclopedie deschisa. Ceea ce inseamna ca educatia scolara si cea oficiala este la fel de importanta ca si vointa de a invata si de a studia.

Lasă un răspuns