Cum alegi numele unei adrese de email?

Email

Atunci cand iti faci o adresa de e-mail, gandeste-te ca este reprezentativa pentru tine in viitor si ca alegerea odata facuta, nu mai poate fi schimbata (nu neaparat din motive administrative). Din punctul meu de vedere, adresele se impart in trei categorii:

Cele corporatiste
– De genul nume.prenume@domeniu sau prima-litera-prenume-nume@domeniu. Nimic de zis, personalizate, folosibile, profesionale.

Cele personale
– Reprezinta un nickname, o porecla, o derivatie din numele tau, numele unei firme, al unui produs sau alte chestii de genul asta.

Restul
– Siruri de cuvinte si orice altceva ce nu intra in categoria de mai sus.

Ce vreau eu sa subliniez e a 3-a categorie. Am facut angajari anul asta pentru cei de la Digital Image (sus 5 baieti! 😉 si nu numai. Drept urmare mi-au trecut prin maini multe CV-uri, care mai de care mai pompoase, dar unele contineau mailuri din ultima categorie.

Cum poti tu, ca un om cu studii superioare si IQ supraunitar, care-si cauta un job, sa vrei sa intri in mediul corporatist cu adrese de e-mail de genul cea_mai_skumpika@, barosanu_si_babanu@, bat_si_fut_ca_masina_de_cusut@ sau futceapuc@ ? CUM?!

Oameni buni, daca vedeti ca aplicati intr-una la job-uri si nu va cheama nimeni decat sa stergeti de praf birourile, aruncati un ochi peste CV-ul ala si schimbati adresa de mail. Zic si eu, nu dau cu paru’.

Lasă un răspuns