Muzica si anularea zgomotului – cum crestem productivitatea – V

Muzica si anularea zgomotului - cum crestem productivitatea - V

4. Activitati de formare a creierului
Sudoku, cuvinte incrucisate, sah, puzzle-uri sunt populare dintr-un motiv. Nu numai ca sunt provocatoare, ci ajuta la imbunatatirea concentrarii si a rabdarii.

Solutie: adaugati mai multe jocuri in dieta dvs. mentala.

5. Muzica
Studiile au aratat ca ascultarea muzicii clasice imbunatateste capacitatea cognitiva. [7]Poate ca combinatia dintre lipsa de versuri si sunete frumoase functioneaza atat de eficient. Mintea noastra nu se lasa prinsa incercand sa cante impreuna cu Taylor Swift, in timp ce, in acelasi timp, creeaza un sentiment de relaxare.

Solutie: adaugati mai multa muzica clasica, sunete naturale sau BGM in spatiul de birou.

6. Casti cu anulare a zgomotului
Traim intr-o lume a zgomotului. Notificari, buzz-uri, apeluri telefonice, copii, masini etc. Unele dintre cele mai productive momente au fost cand stateam pur si simplu intr-un parc, cand nimeni nu era in jur sau asezat pe o plaja retrasa.

Din pacate, nu toti avem acel lux. Din fericire, ne putem crea propriile locuri linistite cu casti care elimina zgomotul. Nu este tocmai un mod natural de a imbunatati concentrarea, dar este prea important sa nu fie inclus.

Solutie: alegeti-va cateva AirPod Pro si pastrati lumea exterioara afara. Asigurati-va ca nu le folositi atunci cand mergeti cu bicicleta sau in masina.

Lasă un răspuns