Natura ne ajuta sa ne crestem eficient productivitatea – IV

Natura ne ajuta sa ne crestem eficient productivitatea - IV

3. Natura este prietenul tau
Cand vine vorba de modalitati naturale de a imbunatati concentrarea, natura este un castigator. Prea multi dintre noi trecem prin ziua noastra pur si simplu trecand de la un ecran la altul. Ne asezam in fata laptopului si lucram la viitoarea noastra prezentare PowerPoint, apoi ne ridicam iPhone-ul pentru a parcurge fluxurile de pe retelele de socializare, apoi aprindem televizorul nostru gigant de 65 ‘pentru a ajunge la urma cu emisiunile noastre preferate. Tulpina ochilor nostri este intensa si, cel mai grav, nici macar nu o observam.

Solutia de aici este simpla – puneti smartphone-ul departe si iesiti afara. Chiar si doar o scurta plimbare timp de 15 pana la 20 de minute poate creste concentrarea – iesi afara si pur si simplu bucura-te de natura. O scurta plimbare prin cartier sau ratacirea printr-un parc va face minuni pentru a deveni mult mai creayiv. Daca sunteti langa o plaja sau un rau, chiar mai bine.

Orice mediu natural are beneficii. De fapt, conform cercetarilor din 2014, exista dovezi care sugereaza ca prin simpla adaugare de plante in spatiul de birouri creste concentratia si productivitatea [5]. ca sa nu mai vorbim de satisfactia la locul de munca si de calitatea aerului.

Nici adultii nu beneficiaza de medii naturale. Copiii cu ADHD si-ar putea imbunatati nivelul de concentratie printr-o plimbare de 20 de minute in parc si o simpla plimbare intr-un cadru urban. [6]

Solutie: petreceti mai mult timp in natura.

Lasă un răspuns