Recunoasteti aceste simptome de anxietate ascunsa si cum sa le tratati – IV

5. O scurta siguranta
Anxietatea este o tulburare mentala recunoscuta, in timp ce stresul nu este – dar o tensiune prea mare poate duce la dezvoltarea acesteia. Chiar daca refuzati sa va simtiti la limita, personalitatea dvs. ar putea sa va transmita sentimentele in moduri neplacute.

Nu lasa starea ta proasta sa streseze pe altcineva. Scuzati-va celor pe care i-ati ranit din greseala si fortati-va sa incetiniti si sa petreceti cel putin cinci pana la 10 minute in meditatia mindfulness. Acest timp linistit poate face minuni.

6. Concentratie zero
A trebuit vreodata sa citesti acelasi paragraf de patru sau cinci ori pentru ca nu te-ai putea concentra pe cuvinte? Daca va pierdeti capacitatea de concentrare, ar putea fi un simptom de anxietate ascuns.

Anxietatea prezinta o lume cu posibilitati infricosatoare de contemplat si cercetari despre modul in care persoanele afectate de pandemie au dezvaluit un motiv pentru care iti transforma creierul in ciuperci. Cand ai prea mult la tine deodata, iti scade capacitatea de memorie de lucru – partea care iti permite sa procese informatiile primite si sa le transformi in ganduri coerente.

Efectul este similar cu deschiderea a 20 de file de browser si redarea a 20 de videoclipuri YouTube diferite – si incercarea de a va concentra pe toate simultan. Creierul uman nu functioneaza asa, deci folositi atentia pentru a incetini si a aborda cate o sarcina la un moment dat.

Anxietatea este o tulburare dificila, iar stresul mental ar putea sa nu fie primul tau semn. Aflati cum sa recunoasteti aceste simptome ascunse, astfel incat sa stiti cand este timpul sa solicitati ajutor.

Lasă un răspuns