Simptome de anxietate ascunsa si cum sa le tratezi – I

Simptome de anxietate ascunsa si cum sa le tratezi - I

Probabil ca te gandesti la anxietate ca la o tulburare mentala si asa este. Cu toate acestea, stresul psihologic ar putea sa nu fie primul tau simptom. Aceasta afectiune are obiceiul de a se manifesta in moduri ascunse.

Prin urmare, trebuie sa va folositi abilitatile de mindfulness pentru a recunoaste cand lucrurile nu sunt chiar in regula. Iata sase simptome de anxietate ascunse si cum sa te descurci astfel incat sa poti obtine usurare

1. Suparare intestinala
Esti afectat de tulburari frecvente de stomac? Daca da, raspunsul dvs. de lupta sau fuga ar putea fi vinovatul. Cand va confruntati cu pericolul, sistemul nervos simpatic va mareste fluxul de sange catre inima si muschi si departe de intestine, in timp ce va pregateste pentru lupta.

Cu toate acestea, nu puteti fugi de lucruri precum supraveghetorii de micromanagement sau facturile restante. Ca urmare, sistemul dvs. poate ramane blocat permanent in alerta maxima. Aceasta lipsa a fluxului sanguin in zona intestinala poate complica sindromul intestinului iritabil (IBS).

Aprovizionarea cu sange asigura, de asemenea, lichid colonului dvs., iar pacientii cu aceasta tulburare experimenteaza uneori miscari intestinale. Daca aveti constipatie, puteti merge de trei ori pe saptamana, in timp ce persoanele cu diaree pot face liniute frecvente.

In plus, microbiomul intestinal poate influenta anxietatea, deci acordati atentie imbunatatirii dietei. O recenzie recenta a studiilor publicate in revista General Psychiatry sugereaza utilizarea alimentelor si suplimentelor probiotice si non-probiotice pentru a regla ceea ce numesc axa intestin-creier. Din cele 21 de studii pe care le-au evaluat, 11 au aratat imbunatatiri semnificative ale simptomelor de anxietate.

Lasă un răspuns