Inlocuiti partinirea negativitatii creierului – II

Inlocuiti partinirea negativitatii creierului - II

Cand creierul tau este blocat de o repetare nesfarsita a greselilor si a experientelor proaste de lucru, poate fi greu sa fii fericit la locul de munca. Este usor sa te prinzi in vartejul rumegarilor negative. De ce? Din cauza „partinirii negativitatii” a creierului. Creierul dvs. este pur si simplu cablat pentru o sensibilitate mai mare la stirile neplacute. [2] Desi acest lucru ne-a putut servi bine acum mii de ani, cand a trebuit sa evitam pradatorii si triburile rivale, astazi aceasta negativitate va submineaza fericirea la locul de munca.

Este timpul sa inlaturati partinirea negativitatii creierului.

Strategia de prejudecata a negativitatii # 1: Repetati vesti bune si impartasiti-le

Va deconectati de la computer la sfarsitul zilei, iar primul lucru din gura este ceea ce este gresit astazi. Internetul a iesit in timpul apelului Zoom cu seful tau, cainele a latrat pe parcursul prezentarii catre echipa si clientul tau a primit o comanda gresita. Inainte de a-ti da seama, ai petrecut cea mai mare parte a serii spunand oricarei persoane care va asculta tot ce e gresit in timpul zilei tale. Esti fixat pe negativ.

Pur si simplu intoarceti scriptul negativ al creierului si, in schimb, impartasiti numai lucrurile bune care vi s-au intamplat in timpul zilei. Mintea ta are nevoie de practica concentrandu-se pe pozitiv. Lasa primele cuvinte din gura ta sa fie cele trei lucruri pozitive care s-au intamplat in timpul zilei.

Strategia de negativitate a prejudecatii nr. 2: impartaseste doi trandafiri si un ghimpe

La sfarsitul zilei de lucru, impartasiti doi trandafiri si un ghimpe. Trandafirii sunt evenimente pozitive, experiente sau sentimente din zilele noastre, iar ghimpe este negativ. Folositi acest cadru simplu pentru a va ajuta sa va identificati succesele sau evenimentele placute din ziua dvs. Rugati-va familia, un prieten sau un coleg sa faca acest lucru cu dvs., astfel incat sa aveti responsabilitatea si sprijinul pentru a face acest lucru zilnic.

Lasă un răspuns