3 lucruri neasteptate pe care le poti face pentru a fi mai fericit la locul de munca – I

3 lucruri neasteptate pe care le poti face pentru a fi mai fericit la locul de munca - I

Probabil nu este o surpriza pentru tine ca fericirea duce la succes in aproape toate domeniile vietii tale, inclusiv sanatatea, prietenia, implicarea in comunitate, creativitatea si, in special, slujba, cariera si afacerea ta. [1] Muncitorii fericiti au niveluri mai ridicate de productivitate, produc vanzari mai mari, au performante mai bune in pozitii de conducere si primesc ratinguri de performanta mai mari si salarii mai mari.

Cu toate acestea, fericirea se simte probabil ca un basm efemer. Exista o pandemie globala. Interactiunile cu colegii, furnizorii si clientii sunt complet virtuale. Zoom este acum atat un verb, cat si un substantiv. Filmul Ground Hog Day descrie viata ta.

In acest mediu, este chiar posibil sa fii fericit la locul de munca? Da!

Iata trei lucruri pe care le puteti face.

Construieste mai multa certitudine in ziua ta de lucru.

Creierul tau tanjeste la certitudine. Vrea sa stie tiparul care apare moment la moment, astfel incat sa poata prezice ce urmeaza. Orice lucru neasteptat sau care nu urmeaza un model va poate face sa va faceti anxietate, frica sau stres. Ganditi-va la roller coaster-ul emotiilor pe care le-ati experimentat in timpul acestei pandemii, deoarece normele de munca si de viata au fost intrerupte radical. Acum ganditi-va cum va simtiti cand auziti o melodie familiara la radio si cantati impreuna cu versurile. Iti aduce un zambet pe fata. Esti fericit, deoarece creierul tau recunoaste imediat modelul.

Daca vrei sa fii mai fericit la locul de munca, construieste mai multa certitudine in ziua ta de munca. Dezactivati notificarile prin e-mail noi si decideti cand veti verifica casuta de e-mail. Solicitati o agenda pentru toate intalnirile din calendarul dvs. Clarificati termenele limita pentru toate sarcinile si proiectele. Cand va alaturati unei noi echipe de proiect, discutati si acceptati acordurile de lucru ale proiectului, descrieti in mod explicit modul in care veti gestiona intalnirile de proiect si stabiliti ce veti face daca proiectul va fi deraiat. Decideti in avans cum veti aborda obstacolele si problemele inerente oricarui proiect. Tu si creierul tau va veti relaxa odata ce veti sti la ce sa va asteptati.

Lasă un răspuns