Pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese – III

Pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese - III

Una dintre provocarile majore cu care se confrunta angajatii la distanta este munca prea multa. Probabil va intrebati daca asta nu este o dovada a motivatiei si a productivitatii. Spoiler: nu este.

Un studiu din 2014 a aratat ca persoanele care lucrau 70 de ore pe saptamana nu erau mai productive decat colegii lor care lucrau doar 56 de ore pe saptamana. Cu atat mai mult, munca excesiva poate duce la depresie si anxietate, in timp ce va pune la risc mai multe provocari de sanatate.

Atunci cand depasiti munca, nu va ajutati in niciun fel. Cum sa te ajute este sa programezi pauze regulate intre munca. Concentrarea pe o sarcina prea mult timp va reduce concentrarea si productivitatea. Pauzele ajuta la restabilirea acestei atentii. Daca sunteti blocat intr-o sarcina, luarea unei pauze va poate ajuta sa va lasati capul si sa va recastigati motivatia.

Aceasta idee se afla in spatele unor tehnici celebre de gestionare a timpului, cum ar fi regula 52:17 (descoperita intr-un experiment Draugiem Group) care dicteaza 17 minute de pauza dupa fiecare 52 de minute de munca.

Indiferent de tehnica pe care o preferati (sau daca utilizati oricare), considerati pauzele de lucru ca fiind sacrosancte.

Concluzie

Daca lucrezi de la distanta si te straduiesti sa gasesti motivatia de a lucra, nu esti singur. Retineti ca motivatia nu este constanta. Trebuie cultivat de fiecare data.

Deci, nu utilizati aceste strategii ca remedieri unice; coerenta este esentiala. Faceti cele mai bune lucrari atunci cand sunteti cel mai inspirat. Este responsabilitatea dvs. maxima sa va mentineti motivatia ridicata pentru a va asigura o performanta buna.

Lasă un răspuns