Motivatia este o provocare pentru angajatii la distanta: aflati cum sa remediati asta – I

Motivatia este o provocare pentru angajatii la distanta: aflati cum sa remediati asta

Daca exista vreo plata de la COVID-19 in ceea ce priveste munca, este ca munca la distanta este mai mult decat o tendinta sau o moda; acum este o normalitate. Toata lumea se impaca acum cu faptul ca munca flexibila nu ar trebui legata de birou. A fost nevoie de restrictii de blocare pentru a accepta acest lucru, dar acum avem.

Dar, desi exista mai multe castiguri din munca la distanta, inclusiv flexibilitatea si productivitatea crescuta, aceasta nu vine fara provocari, una dintre care este modul in care angajatiila distanta pot gasi motivatia de a lucra.

Acest lucru vine din faptul ca nu ai colegi de lucru in preajma sau lucrezi intr-un mediu cu distrageri nesfarsite. Angajatii la distanta au nevoie de o strategie pentru a-si mentine motivatia la nivelul de varf pentru a oferi rezultate de calitate.

Creati un mediu structurat

Hai sa recunoastem; nimeni nu poate lucra eficient in structura obisnuita a casei. Acesta este motivul din spatele ideii de birouri, in primul rand. Este aproape imposibil sa mentineti concentrarea atunci cand lucrati de pe pat sau de pe canapea cu un televizor in fata dvs. si cu un frigider plin de gustari la cativa pasi distanta.

Mult confortul pe care il obtineti dintr-un astfel de mediu se afla la capatul opus motivatiei de care aveti nevoie pentru a lucra. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca este si nesanatos.

Faceti un efort pentru a crea o structura de tip birou in casa dvs. Aveti la dispozitie toate instrumentele si echipamentele necesare, inclusiv mobilier ergonomic care va promoveaza starea de bine. Puteti, de asemenea, sa va decorati spatiul cu note motivationale si desene pentru a va pune in miscare entuziasmul.

Aceasta structura nu ar trebui sa se limiteze la spatiu, ci si la timp. Fiintele umane sunt creaturi ale obiceiurilor. Creati o rutina si veti gasi in curand creierul cazand la coada. Si daca aveti familie sau colegi de camera, comunicati-le programul, astfel incat sa stie sa nu va distraga atentia in timp ce lucrati.

In plus, nu trebuie sa lucrati de acasa, mai ales daca probabilitatea de distragere a atentiei este mai mare decat va puteti descurca. Puteti folosi oricand un spatiu de coworking.

Lasă un răspuns