Alimentatia – un impact major asupra starii de spirit

Alimentatia - un impact major asupra starii de spirit

Imbunatatiti-va dieta
Nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca fiecare lucru pe care alegi sa il introduci in corpul tau afecteaza sanatatea si functia ta. Mai simplu spus, daca alegeti sa mancati o dieta de inalta calitate plina de alimente bogate in nutrienti, atunci vei functiona eficient.

In schimb, daca nu mananci altceva decat junk, atunci vei functiona ca un junk.

Vezi, exista un motiv foarte evident pentru care o dieta bogata in junk food a fost legata de un risc crescut de depresie. Deoarece literalmente iti umplu corpul cu compusi inflamatori care interactioneaza cu creierul tau intr-o maniera negativa.

Deci, asigura-te a ca te indepartezi de ele atunci cand este posibil.

Mai important, ar trebui sa faci, de asemenea, un efort constient de a manca o dieta plina de cereale integrale, fasole, oua, branza, iaurt, legume cu frunze verzi, peste, carne de pasare si carne rosie. Facand acest lucru, va veti pune corpul in locul perfect pentru a incepe sa luptati impotriva depresiei.

Presupun ca exista ceva adevar in zicala „tu esti ceea ce mananci”.

Evadarea umbrei negre a depresiei nu este un lucru usor, dar folosind strategiile bune, o sa reusiti. Mai important, asigurandu-va ca va recunoasteti realizarile zilnice, lupta cu demonii vostri interiori va deveni mai usoara pe zi ce trece.

Asadar, fii mandru de eforturile tale, oricat de mici ar parea mai intai – pentru ca sunt primul pas pentru a-ti debloca sanatatea mintala definitiv.

Lasă un răspuns