Terapii electrice si magnetice revolutionare pentru a trata depresia

Terapii electrice si magnetice revolutionare pentru a trata depresia

Terapie electroconvulsiva (TEC)
ECT este un tratament puternic care este adesea utilizat pentru a ajuta cazurile de depresie in situatia in care alte metode de tratament au esuat.

Acum, inainte de a ma arunca cu capul in detaliile, este important sa retineti ca TECeste de obicei efectuata intr-o sala de operatii. Motivul pentru acest lucru este de fapt destul de clar – TECse efectueaza sub anestezie generala, ceea ce inseamna ca esti adormit inainte de inceperea tratamentului.

Apoi, odata ce dormi complet si intri intr-o stare de relaxare completa, un medic iti va oferi un stimul electric creierului (cu o durata de aproximativ cinci secunde). Acest soc va induce o mica criza, care dureaza aproximativ un minut.

Oricat de terifiant ar parea acest lucru, aceasta criza este importanta, deoarece actioneaza pentru a va reseta creierul. Prin acest proces, TECa fost utilizat pentru a ajuta cu succes persoanele cu depresie rezistenta la tratament, care nu au raspuns la medicamentele traditionale.

Stimulare magnetica transcraniana (SMT )
Tinand cont de tema „socurilor cerebrale”, vom trece la „stimularea magnetica transcraniana” (sau SMT pe scurt). SMT este un tratament relativ nou pentru sanatatea mintala care foloseste campuri magnetice pentru a trata depresia. Poate suna similar cu ECT, dar exista destul de multe diferente majore atunci cand comparam SMT cu TEC.

Pe scurt, in timpul unei sesiuni SMT , un tampon electromagnetic este plasat pe frunte. Apoi este pornit, in care incepe sa trimita mici impulsuri magnetice direct in craniu. Aceste impulsuri stimuleaza celulele nervoase din creier care va controleaza starea de spirit si emotiile.

Acest lucru nu numai ca duce la imbunatatiri durabile ale dispozitiei, dar s-a dovedit ca ajuta la tratarea unor cazuri mai grave de depresie.

Lasă un răspuns