Depresia si moduri de a trece peste – II

Depresia si moduri de a trece peste - II

3. Miscarea corpului
Stiati ca exista o legatura directa intre sanatatea dvs. fizica si sanatatea dvs. mentala? Ei bine, exista. Mai important, exista si o multime de dovezi care sa sugereze ca, daca iti faci exercitii fizice si iti misti corpul, acesta poate ajuta de fapt la tratarea depresiei tale.

Nebunesc, nu? Dar, exista o avertizare aici – este mult mai usor spus decat facut.

Stiti deja cat de incredibil de greu poate fi sa va ridicati din pat si sa va confruntati cu ziua. Si sa iesiti de fapt si sa faceti exercitii fizice?

Ei bine, sunt momente in care literalmente poate parea imposibil.

Acesta este motivul pentru care ar trebui sa va aplaudati pentru ca iesiti si va deplasati corpul la orice ocazie. Chiar si sa iesiti si sa faceti o plimbare rapida poate face o lume diferita – asa ca asigurati-va ca va bateti pe spate cand o faceti.

4. Alimentarea corpului (cu alimentele potrivite)

Cand va aflati in profunzimea unui atac depresiv, alimentele confortabile tind sa aiba prioritate. Mancarea simpla orecum gustari, usor de consumat, gust dulce si necesita zero eforturi pentru preparare. Cu toate acestea, stiati ca aceste alimente pot de fapt sa va inrautateasca sanatatea mentala?

Stiu, este infricosator – dar acest lucru nu este mai putin adevarat. Acesta este motivul pentru care, atunci cand iti faci timp pentru a-ti pregati niste mancare decenta (stii, asta include ceva care creste in pamant), ar trebui sa fii foarte fericit cu efortul tau. Nu numai ca este greu, dar este bine pentru tine.

Lasă un răspuns