Cum invingem depresia in fiecare zi – I

Cum invingem depresia in fiecare zi - I

1. Sa te ridici si sa te confrunti cu ziua
Cand umbra neagra loveste, chiar si cea mai mica sarcina se poate simti ca o provocare uriasa – si sa fim sinceri, asa este. Dar chiar trebuie sa continui, te ridici din pat si te confrunti cu aceasta zi.

Pasesti incet dintre copertine, in ciuda fiecarei fibre a fiintei tale care iti spune ca nu. Puneun picior in fata celuilalt, mergi in bucatarie, scoti o cana din dulap si fa-tio cafea.

Cateva zile vei iesi din casa, iar altele nu – nu conteaza.

Pur si simplu sa te ridici din pat pentru a face fata zilei arata un nivel de forta si rezistenta pe care majoritatea oamenilor nu il vor intelege niciodata. In mod literal, te ridici in picioare si razi in fata demonilor tai.

Acest lucru este greu de facut si ar trebui sa fii mandru de fiecare data cand faci acest lucru.

2. Cauta ajutor
In ultimii ani, am vazut ca stigmatul din jurul depresiei se schimba in bine. Nu mai este maturat sub covor si ignorat, ci vorbit despre deschis si recunoscut ca fiind starea grava.

Cu toate acestea, indiferent de motiv, cei care suferim de depresie tind sa aiba greutati in cautarea ajutorului. Se pare ca credem ca acesta este un semn al slabiciunii. Sau ca, vorbind, vom fi perceputi ca o persoana care cauta atentie – sau chiar mai rau, o povara.

Dar, din experienta mea, aceste lucruri nu se pun nicodata in discutie. Acesta este motivul pentru care iti provoci temerile (chiar si nefondate asa cum sunt) si cautarea de ajutor este ceva ce ar trebui sa faci. Si, mai important, este ceva de care ar trebui sa fii mandru ca faci.

Lasă un răspuns