Cum confruntam dezamagirea – II

Cum confruntam dezamagirea - II

2. Ati putut face ceva pentru a preveni dezamagirea?

Cand va confruntati cu dezamagirea, un lucru foarte natural este sa simtiti regret.

Dar nu orice situatie este vina voastra. Luati in considerare aceste intrebari, controlati circumstantele? Va dati seama ca, de cele mai multe ori, nu va puteti controla circumstantele.

Este posibil sa fi dat tot posibilul sa incercati sa detineti un anumit loc de munca, dar pana la urma nu ati putut controla daca compania urma sa vi-l dea sau nu.

In cazuri rare, cand greseala voastra a dus la dezamagirea, nu va faceti griji. In acest caz, concentrati-va mai mult pe intrebarea 5.

Scopul cheie al acestei intrebari este sa distingeti intre dezamagirile pe care nu le-ati controlat si cele pe care le-ati facut.

3. Cum voi percepe aceasta dezamagire in 5 ani?

Cand m-am confruntat cu o anumit regres in viata mea, prietenul meu mi-a spus o declaratie cruciala pe care mi-o amintesc pana in ziua de azi: „Nu va mai conta deloc peste cativa ani”.

Asta mi-a permis sa vad lucrurile dintr-o perspectiva noua.

Intrebati-va, cat de important va fi acest regres in cativa ani?

Cand va confruntati cu dezamagirea, este foarte usor sa fiti prinsi in „viziunea tunelului”. Va concentrati doar asupra cat de oribila este dezamagirea. Va concentrati doar pe ceea ce ati pierdut. Va concentrati doar asupra tuturor consecintelor negative pe care le-a provocat regresia.

Acest lucru va determina adesea sa ratai imaginea mai mare, de ansamblu.

Uneori, un „nu” poate fi doar cheia pentru deblocarea usii catre un „da” mai mare. Pe termen lung, este posibil ca acest regres sa nu fie doar nesemnificativa, dar va poate propulsa si la inaltimi mai mari.

Lasă un răspuns