Cum influenteaza in bine somnul dezintoxicarea creierului? | Partea a III – a

Cum influenteaza in bine somnul dezintoxicarea creierului Partea a III – a

Cercetătorii au descoperit că tocmai concentrația de amiloid-beta a fost mai mare cu 25-50% la participanții care au facut parte din grupul de privare de somn. De asemenea, nu au observat nicio diferență în amiloid-beta între participanții care au avut o noapte normală de somn față de cei care au avut o noapte de somn indusă de droguri.

Aceste rezultate sugerează că privarea cronică de somn ar duce la un nivel constant ridicat de amiloid-beta, deoarece lipsa somnului împiedică echipajul de curățare venind noaptea să-l ștergi. Acest lucru ar putea crește riscul de a forma grupuri de amiloid beta (cunoscute sub numele de plăci), care sunt un semn distinctiv al bolii Alzheimer.

Să dormi suficient este la fel de important pentru sănătatea ta ca exercițiile fizice și să mănânci bine. Este important nu numai pentru menținerea funcției cognitive ridicate zi de zi, ci și pentru înroșirea toxinelor care se acumulează de-a lungul vieții. Așa că diseară, luați în considerare să vă culcați puțin mai devreme decât de obicei, sistemul dvs. Glymphatic va fi fericit să se activeze.

Lasă un răspuns