Semnele unui Burnout: De ce ai putea avea nevoie de o pauză?

Ai accesat computerul în fiecare zi pentru cine știe cât timp. Ochii tăi încep să oboseasca. Mintea ta se simte obosita și, de fiecare dată când pleci de la birou, nu vezi altceva decât file imaginare ale browserului. Fluxuri de știri. O listă de e-mailuri necesită procesare.

O parte din voi vrea să se îndepărteze de toate.

Dar vrei să rămâi conectat; a utiliza un computer în fiecare zi de-a lungul anilor, a devenit noul dvs. standard. De fapt, fără acea pornire tehnologică zilnică, te-ai simți pierdut. Cum ai petrece acele ore suplimentare? În mintea ta, a face o pauză te va face să rămâi în urmă.

Cu toate acestea, începi să-ți dai seama că ai nevoie de o pauză. Există o cale de ieșire din această capcană de a dori să faci o pauză și de a dori să te simți „conectat” în același timp?

Faceți față: veți deveni prea dependent de computer

Unele dintre cele mai memorabile zile au fost când nu v-ați așezat în fața unui ecran pentru o bună parte a zilei. Poate trebuie doar să găsești modalități de a te distra fără să fii în fața computerului. Sau, poate, nu sunteți de minte că nu puteți face nicio muncă fără una.

Când vine vorba de a face lucrurile – nimic nu pare să bată un computer. Putem scrie documente, să cercetăm un proiect, să citim e-mailuri importante și multe altele. Ele au devenit atât de importante pentru modul în care lucrăm, încât nu le mai vedem ca fiind minuni ale ingineriei – ci părți integrante ale vieții noastre.

Este în regulă.

Dar trebuie să ne reamintim că nu ne-am născut să fim așezați în fața unui ecran pentru o bună parte din viața noastră. În plus, putem fi la fel de productivi, dacă nu chiar mai mult, dacă adoptăm o abordare mai sistematică a modului în care ne folosim calculatoarele.

Lasă un răspuns