Sfaturi pentru pastrarea curata o mochetei in propria locuinta

Sfaturi pentru pastrarea curata o mochetei in propria locuinta

Mocheta este precum un buret care absoarbe in permanenta praful, scamele, firimiturile, etc., iar din aceasta cauza mocheta este predispusa spre gazduirea unui numar exorbitant de microbi si bacterii care va pot pune in pericol sanatatea. De aceea, este nevoie de curatarea mochetei in mod permanent si cu multa grija.

Este o diferenta in curatarea mochetei din propria locuinta si curatarea mochetei de la locul de munca deoarece sunt doua medii total diferite care necesita ingrijire diferita.

Cum sa pastrezi mocheta curata in propria locuinta?

Daca aveti copii sau animale atunci trebuie sa stiti ca mocheta trebuie mentinuta curata si dezinfectata in permanenta, deoarece copiii pun des mana pe mocheta mai ales atunci cand se joaca si toate bacteriile si microbii din mocheta le iau pe maini si dupa duc mainile pe fata si la gura. Am fi tentati sa spune “Lasa ca asa isi construiesc anticorpi”, ei bine nu isi construiesc anticorpi in acest mod, ci risca sa capete astm si alte boli.

Pentru a mentine mocheta curata atunci cand aveti un copil, in randurile de mai jos gasiti cateva sfaturi folositoare.

Aspirati foarte bine mocheta

Asigurati-va ca aspiratorul are o putere destul de mare incat sa absoarba micile reziduri din tesatura mochetei.

Scuturati mocheta

Aspiratul regulat nu elimina si praful din mocheta, de aceea este necesar ca cel putin o data pe luna sa scuturati foarte bine mocheta pentru a elimina praful acumulat.

Spalati mocheta cu dezinfectant

Pentru a va asigura ca eliminati germenii si bacteriile, folositi un dezinfectant atunci cand o spalati sau puteti sa pulverizati pe toata suprafata mochetei dezinfectant o data pe saptamana si sa asteptati sa se usuce.

Curatati imediat cum se pateaza

Este bine sa curatam petele chiar in momentul in care se produc pentru ca mzieria sa nu se intareasca in tesatura si sa nu se formeze pete greu de inlaturat.

• Daca ati varsat ceara pe mocheta atunci asteptati 1 minut ca ceara sa se intareasca, puneti o coala alba peste pata de ceara si fierul de calcat incins peste coala. Caldura fierului o sa topeasca ceara care o sa fie absorbita de hartie.
• Daca ati patat mocheta cu ciocolata atunci luati imediat deterget de covoare special pentru pete greu de curatat, detergent de rufe sau otet alb si diluati in apa calda apoi frecati bine pata cu o perie.
• Daca pe mocheta ati scapat cerneala atunci luati un servetel si absorbiti cerneala care inca nu s-a imbibat si apoi adugati spirt pe pata si frecati zona respectiva.
• Daca pe mocheta este o pata de grasime atunci luati detergent de vase sau gel de dus si diluati in apa carbogazoasa, apoi umeziti pata si cu o perie frecati locul respectiv.

Acestea sunt doar cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmati pentru sanatatea dumneavoastra si a celor din jur. Este de preferat ca cel putin de 2 ori pe an sa apelati la serviciile de curatare mocheta profesionale deoarece curatarea cu aparatul Enforcer sau aparatul Taski o sa va asigure o dezinfectare completa si o sa va redea culoare intiala a mochetei. De asemenea, samponele Tapi asigura igenizarea mochetei, fiind placute cu mediul inconjurator si totodata ajuta la improspatarea mirosului.

Lasă un răspuns