Cum să te întorci în jocul de scriere creativă

Cum să te întorci în jocul de scriere creativă

Ca un copil, nu am încetat niciodată să scriu – și sunt sigur că mulți dintre voi sunteți la fel. Ședința la birourile noastre la școală sau întinse de-a lungul covorului acasă, creionul nr. 2 face o bâlbâială pe liniile întrerupte. Creația scrisă a fost o modalitate de a scăpa sau pur și simplu pentru a face lumile noastre mici să se simtă puțin mai strălucitoare.

Dar, pe măsură ce ne-am apropiat de vârsta adultă, a apărut un sentiment de pesimism. Am hotărât că munca noastră nu a fost originală, sofisticată sau suficient de interesantă pentru a continua.

Am trecut ani fără să luăm un stilou (sau să deschidem un nou Doc Google, după caz). Până o zi sa întors – acea agitație a imaginației, nevoia de a scrie. Dar până acum a trecut atât de mult de când am produs ceva creativ, am uitat cum să facem chiar asta!

Din fericire, chiar dacă ați lipsit de mai mulți ani de jocul creativ de scris, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a reveni. M-am aflat în această poziție la începutul anului 2018; acum, mai puțin de un an mai târziu, am scris mai multe povestiri și chiar am început un roman.

În propria mea experiență personală, aici sunt cele cinci lucruri bune pe care le puteți face pentru a vă recăpăta motivația și pentru a obține din nou scris.

1. Introduceți concursuri pentru povestiri

Acesta este vârful meu absolut de top pentru a te întoarce în scrisul creativ. Atât de greu de recunoscut, mulți dintre scriitorii noștri sunt minunați la începerea proiectelor, dar îngrozitor la finalizarea lor. Este deosebit de dificil să persistă până la sfârșitul unei povesti, atunci când abilitățile tale sunt ruginite și cuvintele tale nu ies în ordine. Voi credeți „care este scopul?” Și totul se termină acolo.

Concursurile cu scurte povestiri îți dau un prompt, un termen greu și, cel mai bine, o recompensă tangibilă pentru finalizarea ceva. Ei au, de asemenea, tendința de a avea cerințe foarte bune pentru cuvinte, de obicei în jur de 2.000 până la 5.000 de cuvinte. Doar câteva zile de scriere, cel mult o săptămână! Chiar și cineva care nu a scris nimic în ultimii ani poate face atât de mult.

Anumite concursuri de povestiri au nevoie de o taxă de intrare, cum ar fi concursurile de la NYC Midnight care concurează la fiecare două luni. S-ar putea suna stupid să cheltuiți bani pe ceea ce este în esență un prompt, dar o taxă de intrare poate fi o mare motivație! Ca și în cazul oricăror investiții, probabil că veți fi mai obligați să le urmați pentru că ați plătit și nu doriți să vă irosiți banii.

Dacă sunteți legat de bani, dar totuși doriți motivația unei recompense, încercați un concurs de scurtă poveste cum ar fi concursul săptămânal al lui Reedsy (în partea de sus a paginii, dar există și mult sub el!). Ei trimit cinci instrucțiuni de scris direct în căsuța de e-mail și puteți alege oricare dintre ele vă plac cel mai bine, apoi introduceți povestea dvs. gratuit.

2. Urmați planul „500 de cuvinte pe zi”

Mulți pro scriitorii cântă laudele de a scrie 500 de cuvinte pe zi, în fiecare zi – spun că este suficient de lungă pentru a face progrese destul de substanțiale, dar suficient de scurte pentru a nu fi copleșitoare.

Sunt de acord că 500 de cuvinte reprezintă obiectivul zilnic perfect; Nu am fost niciodată una pentru filozofia NaNoWriMo de a „scrie cât de mult poți în foarte puțin timp”. Deși funcționează bine pentru unii oameni, cu siguranta nu este calea pe care trebuie să o luați atunci când doar scufundați toe înapoi în scris .
500 de cuvinte pe zi sunt suficiente pentru a vă flexa în mod constant muschii scrisi, în timp ce încă mai puteți să vă descurcați cu o muncă decentă. Pe lângă stresul de a scrie 1000 de cuvinte în fiecare zi, găsesc de asemenea că este aproape imposibil să scriu bine în blocuri atât de mari. Nu aveți timp să vă gândiți cu atenție la ceea ce scrieți și cu siguranță nu aveți timp să vă editați.

Practic, 500 de cuvinte pe zi vă permit să favorizați calitatea peste cantitate și să vă recăpătați încrederea în scrisul dvs. înainte de a încerca să faceți mai mult.

Lasă un răspuns