Puterea unei mentalități de creștere

Puterea unei mentalități de creștere

Ai auzit vreodată această vorbă? Liderii sunt făcuți, nu sunt născuți. Întotdeauna mi-am găsit acest citat reconfortant – arată că nu toate darurile noastre sunt atribuite la naștere. Talentele noastre pot fi dezvoltate și modelate prin practică și pasiune.

Cu toate acestea, știu că unii ar putea să nu fie de acord și să creadă că suntem pur și simplu născuți cu anumite talente. Cei care urmăresc această credință ar urma probabil o mentalitate fixă.

Asta inseamna ca, daca sunteti un vorbitor public prost sau un pianist medioc, nu va va ajuta nici o cantitate de ingrijire sau dezvoltare.

Opusul unei mentalități fixe este o mentalitate de creștere. Persoanele cu această mentalitate cred în dezvoltarea personală prin eforturi concentrate de creștere și învățare. Deși este posibil să nu fiți cei mai buni începători, aveți în continuare capacitatea de a vă îmbunătăți.

Susțin puternic pentru o mentalitate de creștere deoarece ne încurajează să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră, deoarece știm că putem controla ceea ce facem cu viețile noastre.

Iată trei beneficii care demonstrează de ce o mentalitate de creștere vă ajută să construiți viața pe care o doriți.

O mentalitate de creștere încurajează învățarea.

Modul de creștere și mentalitatea fixă ​​au fost popularizate de psihologul Carol Dweck în articolul său „Brainologie”. În acest articol, ea a realizat un experiment între două grupuri de copii. Primul grup a fost lăudat pentru eforturile și deschiderea față de provocări, în timp ce celălalt grup a fost lăudat exclusiv sau inteligența lor. Apoi li s-a oferit să rezolve un set de probleme dificile sau probleme ușoare.

Datele arată că grupul lăudat pentru eforturile lor a fost mai dispus și chiar încântat să abordeze problemele provocatoare. În schimb, grupul a lăudat pentru inteligența lor a optat pentru setul mai ușor de probleme.

De ce asta?

Ei bine, se crede că grupul de informații a vrut să susțină „apariția” inteligenței. Pentru că au fost recunoscuți pentru o trăsătură specifică, au vrut să mențină aceste așteptări. În loc să învețe și să crească pentru eșec, acest grup a optat pentru o victorie ușoară. Totuși, pentru a crește este uneori disconfort. Acest disconfort poate veni sub formă de luptă a unui material sau poate chiar să apară sub forma unei eșecuri totale.

O mentalitate a creșterii valorizează aceste greutăți, deoarece fiecare eșec devine o oportunitate de învățare. Mai degrabă decât să renunțe după câteva eșecuri, o persoană cu o mentalitate de creștere ar putea să se gândească la situație pentru a vedea ce ar putea îmbunătăți și apoi să încerce din nou data viitoare.

O mentalitate de creștere promovează rezistența.

Abilitatea de a încerca din nou și din nou după eșecuri repetate necesită o rezistență incredibilă. Partea de a avea o mentalitate de creștere este îmbrățișarea procesului în ciuda luptelor inevitabile.

Pentru că hai să ne confruntăm cu asta.

Viața este dificilă și plină de provocări care ne testează constant curajul, răbdarea și rezistența. Iar partea dificilă este că nu câștigăm întotdeauna fiecare provocare pe care o dă viață la noi. Această realitate devine o experiență umilitoare pentru că ești nevoit să ții cont de slăbiciunile tale. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că sunteți învinși de slăbiciunile voastre.

Mai degrabă, o creștere a unei mentalități vă ajută să vă amintiți că chiar și în cazul eșecului veți întâlni mai multe oportunități de a încerca din nou până când veți obține în cele din urmă victoria dvs. bine meritată.

Vă amintiți că aveți întotdeauna două opțiuni în timpul adversității: să vă ridicați și să încercați din nou sau să rămâneți în picioare. O mentalitate de creștere înseamnă că vă controlați viața.
Aceasta înseamnă că luați deciziile, dar înseamnă, de asemenea, că vă asumați responsabilitatea de a vă modela viitorul. Iar această responsabilitate poate fi terifiantă! Uneori, este atât de ușor să te îmbraci în greutățile tale personale și să le permiți să justifice renunțarea. Vătămați-o în copilărie, o relație toxică sau doar pe nedreptatea vieții. Sau dacă ai o mentalitate fixă, poate că te-ai gândi la tine că nu ai avut-o în tine pentru a începe.

Acest lucru pare mai ușor decât să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta. Problema cu acest tip de gândire este că ne poziționează ca victime ale circumstanțelor noastre. Dar asta nu trebuie să fie adevărat pentru tine. Puteți face o schimbare. „Eu nu sunt un produs al circumstanțelor mele. Sunt un produs al deciziilor mele „~ Stephen R. Covey

Sunt de acord cu Stephen Covey când a spus acest lucru pentru că are dreptate: atât de mult din atitudinea noastră față de viață depinde mult de modul în care reacționăm la circumstanțele noastre. Oamenii cu o mentalitate fixă ​​s-ar putea să se resemneze automat la circumstanțele lor. Ele sunt confortabile cu satisfacția și ușurința de a călători prin viața pe scaunul pasagerului. Cu toate acestea, cei cu o mentalitate de creștere își ia viața de către călăreți și călătoresc în direcția viselor lor.

Si ghici ce?

Pentru a face decizia deliberată de a lucra spre obiectivele dvs. uimitoare cere o mentalitate de creștere. Deoarece aceste tipuri de goluri vă plasează în afara zonei de confort și este aici, unde învățați și creșteți ca individ.

Lasă un răspuns