Iti place procesul sau premiul?

Iti place procesul sau premiul

Cea mai mare dilemă din lumea de astăzi este că nu suntem clari în privința scopului sau pasiunii vieții noastre și care ne împiedică să reușim. Visăm să devenim altceva și ajungem să alegem o profesie care nu ne place. De aceea vom rezolva această dilemă prin conceptul de proces și premiu.

Ca și copil, visăm să devenim multe lucruri și majoritatea acestor profesii sunt inspirate de filmele recente pe care le vedem, de oamenii din jurul nostru și de lucrurile pe care le experimentăm. Dar, pe măsură ce cresc, ne confruntăm cu realitatea și ajungem să alegem o profesie pe care noi nu o plătim.

În timp ce mulți oameni aleg un domeniu diferit din cauza circumstanțelor, alții nu sunt capabili să facă diferența între pasiunea lor și atracția față de o profesie. Deci, haideți să ne uităm la modul corect de a vă găsi pasiunea în viața voastră, astfel încât să vă puteți îndrepta viața pe calea cea bună.

Ce este Pasiunea?

Nu există o definiție clară a ceea ce este de fapt pasiunea, ci prin luarea de idei de la unele dintre cele mai inspirate personalități și analizarea diferitelor semnificații ale pasiunii, am ajuns la următoarea definiție

„Pasiunea poate fi orice practică productivă a unei persoane pe care se bucură să o facă fără să aștepte vreun rezultat din aceasta”

A fost bine spus în Geeta (Sfânta carte a hindușilor) „Fă-ți datoria fără să te gândești la rezultat”. În timp ce liniile de mai sus au fost spuse pentru a petrece o viață ca o ființă umană ideală, ea poate fi, de asemenea, legată de pasiunea vieții voastre. Dacă faceți ceva doar pentru că vă place să o faceți în loc să fiți atras de premiu, atunci vă deplasați în direcția cea bună a vieții voastre.

Proces sau premiu?

Una dintre cele mai ușoare căi de a diferenția pasiunea și atracția este de a analiza ceea ce iubiți de fapt; procesul de lucru sau premiul operei? Să înțelegem acest lucru cu un exemplu.

Dacă o persoană lucrează într-un sector BPO și dacă nu este pasiunea lui, atunci cu siguranță va fi atras doar la premiile acelui loc de muncă, cum ar fi salariul, creșterea și toate celelalte beneficii pe care le va obține prin munca lui. În timp ce pe de altă parte, dacă cineva joacă chitara și este pasiunea sa, atunci dragostea lui de a înregistra muzică, de a compune melodii, de a bruia cu colegii de bandă va cuceri sigur premiul, care este bani, faimă și popularitate.

Ce ai nevoie sa faci?

Deci, când ați filtrat în sfârșit unele dintre lucrurile pe care doriți să le faceți în viața dvs., atunci trebuie să vă uitați dacă sunteți atrasi doar de rezultatele acelor locuri de muncă sau chiar vă placeți munca.

Dacă veți începe să iubiți procesul de orice lucrare, atunci nu există nici o îndoială că rezultatul va fi întotdeauna bun și chiar dacă în unele cazuri, rezultatele nu vin conform așteptărilor dvs., totuși munca voastră nu va fi afectată pentru că din ea.

De exemplu, dacă vă place să acționați și filmul dvs. scurt nu primește răspunsul așteptat, totuși nu va avea un efect prea mare asupra pregătirii și dăruinței dvs. față de a acționa, deoarece actoria este ceea ce vă place și rezultatul acțiunii dvs. este beneficiul secundar veți obține de la ea.

Procesul este intern și Premiul este extern

În cele mai multe cazuri, trebuie să te concentrezi mereu asupra lucrurilor care sunt în controlul tău, deoarece aceasta este abordarea corectă pentru a trăi o viață ideală.

Premiul oricărei opere este factorul său extern, care nu este în controlul tău, deoarece faima, banii și publicitatea pe care o primești prin munca ta pot fi șterse într-o fracțiune de secundă, dar expertiza ta la munca ta, dragostea ta pentru munca voastră și determinarea voastră față de lucrarea voastră nu poate fi niciodată smulsă de la voi.

Nu contează care sunt condițiile, nu contează cât de rău se întorc lucrurile pentru tine, expertiza și experiența ta pentru profesia ta va fi întotdeauna cu tine și păstrează ceea ce te ține motivat pe tot parcursul vieții tale.

Deci, dacă ați ales orice profesie, atunci este foarte necesar să o analizați pe baza premiului și a procesului deoarece aceasta este singura modalitate de a găsi scopul real al vieții voastre.

Lasă un răspuns