De ce avem nevoie pentru a ne descurca intr-o societate atat de agresiva?

De ce avem nevoie pentru a ne descurca intr-o societate atat de agresiva

Este important sa retineti ca nu intram intr-o singura categorie. Modul de gandire al fiecarei persoane variaza, deoarece nu exista posibilitatea ca o mentalitate sa fie complet fixata. Fiecare experienta (chiar si cele mai semnificative) produce schimbari in mentalitatea noastra, recunoscand astfel acest prim aspect este cheia unei imbunatatiri a constiintei de sine.

In anumite situatii, abordam o mentalitate fixa, intampinand provocarile cu frica, furie, amanare si asa mai departe. Tot ceea ce gandim, simtim si facem, va provoca un efect. Gandurile tale cauzeaza emotii, in timp ce emotiile incurajeaza deseori actiunile care trebuie facute. Evident, actiunile vor declansa efecte in realitatea noastra fizica, deci este un ciclu care continua si continua. Cu atat mai bine il stapanim cu cele mai bune rezultate pe care le vom crea in viata noastra.

Acum, sa aruncam o privire rapida asupra unora dintre dezavantajele care vin cu o mentalitate fixa:

In cele din urma provoaca nemultumire, dezamagire, melancolie, tristete si o gama larga de sentimente negative. Chiar daca evitand ceva acum, evitati durerile pe termen scurt, conditia pe termen lung va fi exact opusa.

Reduce auto-cunoasterea si constiinta de sine. Nu te poti cunoaste mai bine daca nu cauti in mod constant sa cresti. Ganditi-va – daca nu exista nici o durere, nu va fi nici un castig! Aceasta reduce oportunitatile. O persoana cu mentalitate fixa este, de obicei, frica sa-si asume riscuri care ar putea „distruge” zona sa de confort.
Incurajeaza mediocritatea, iar mediocritatea conduce la o viata de calitate slaba.

Cum sa treci la o mentalitate de crestere? Trecerea la o mentalitate de crestere nu este cu siguranta un lucru usor, nici macar pentru cei mai buni dintre noi. Dupa cum sa mentionat, mentalitatea noastra poate fi fixata sau orientata spre crestere, in functie de situatie. Fiecare persoana are propriile probleme, provocari, obstacole si temeri. Prima cheie pentru imbunatatire este constiinta de sine. Cu cat sunteti mai constienti de modul in care va ganditi, cu atat veti putea schimba mai mult. Cand te afli in legatura cu emotiile negative, cauta sa-ti gasesti radacinile. Cea de-a doua cheie pentru imbunatatirea mentalitatii este cunoasterea.

Cu cat cititi mai mult si aflati mai mult impulsul pe care il veti castiga pentru a cauta mai departe. A treia cheie este vointa. Odata ce ati identificat ce trebuie sa faceti si ati dobandit cunostintele necesare pentru a produce schimbari de lunga durata, trebuie sa va folositi vointa. Cunoasterea fara actiune duce la nimic si, de cele mai multe ori, luarea de masuri consecvente necesita motivatie si putere – aspecte care sunt amplificate de cantitatea de vointa pe care o are o persoana. Mecanisme de a va imbunatati mai ales inseamna sa va imbunatatiti mentalitatea. Ori de cate ori te lupti cu progresul, fii constient ca exista o problema in mentalitatea ta. Dupa cum ati inteles, nu exista nici un fel de „fix”. Totul se schimba, totul se schimba si totul va deveni putin diferit cu trecerea timpului.

Lasă un răspuns