Cum arati ca esti responsabil in fata celor din jur?

Dupa efectuarea unei cercetari corecte asupra carierei care va intereseaza, este timpul sa va restrangeti alegerile. In acest moment, sentimentul de indecizie ar trebui sa fie diminuat. Cu siguranta, cercetarea a evidentiat carierele care sunt cel mai putin adecvate abilitatilor si personalitatii tale.

Deci, incepeti prin eliminarea acestora din lista dvs. In mod ideal, lista dvs. scurta ar trebui sa cuprinda mai putin de cinci ocupatii. Acestea ar trebui sa fie 100% reprezentative pentru personalitatea dvs. Pentru a fi mai specific, ar trebui sa puteti sa va vizualizati urmarirea acestei cariere. Asigurati-va ca eliminati orice cariera care vine cu indatoriri care nu va pot atrage atentia.

In acelasi timp, factorul in abilitatile necesare pentru aceasta cariera – daca nu le aveti si nu sunteti dispus sa le invatati, cel mai bine este sa le scoateti din lista.

Extindeti-va intelegerea carierei alese

Deci, ce mai puteti face pentru a intelege ce implica o anumita cariera? In esenta, ar trebui sa organizati intalniri cu oameni care lucreaza in aceste domenii. Aceasta va arata daca sunteti de fapt potrivita pentru o anumita activitate sau nu. De multe ori, un individ care lucreaza intr-un domeniu va fi singurul care va poate oferi un feedback aprofundat si fiabil cu privire la acest tip de cariera.

De exemplu, ar putea fi o optiune buna sa accesati LinkedIn si sa intrati in legatura cu profesionistii de pe aceasta platforma.

Sunteti gata sa faceti o alegere?

Dupa ce ati verificat toti acesti pasi, ar trebui sa fiti gata sa alegeti o singura cariera care pare a fi cea mai potrivita pentru dvs. Ar trebui sa luati decizia luand in considerare toate informatiile pe care le-ati adunat si discutiile informale pe care le-ati avut cu diversi profesionisti. De asemenea, nu uitati sa alegeti ocupatia pe care o faceti e cel mai pasionat. In acelasi timp, retineti ca munca pe care o faceti ar trebui sa va ofere un sentiment de satisfactie. Nu treceti cu vederea faptul ca multi oameni sfarsesc cu depresie, deoarece nu sunt multumiti de locul de munca.

Totusi, aceasta decizie nu este sfarsitul lumii – va puteti schimba mintea daca descoperiti o alta cariera care va face mai fericiti. De altfel, majoritatea oamenilor isi schimba cariera de cel putin doua ori pe tot parcursul vietii. Nu in ultimul rand, incercati sa raspundeti la aceasta intrebare: ce obiective ati asocia cu alegerea carierei pe care ati facut-o? Pentru a ramane motivata si concentrata, ar fi o idee buna sa stabiliti cateva obiective – pe termen scurt si pe termen lung. In acest fel, veti sti cu ce lucrati. In esenta, cariera ta te defineste. Aceasta face ca aceasta decizie sa fie atat de importanta. Luati in considerare orientarile mentionate in acest articol pentru a restrange optiunile de cariera si ar trebui sa va aflati pe calea cea buna. Iti aduci aminte de faptul ca ai voie sa faci miscarile daca lucrurile nu merg asa cum ti-ai fi asteptat.

Lasă un răspuns