Noi cercetari arata ca stresul ucide mai multi oameni decat un accident de masina

Noi cercetari arata ca stresul ucide mai multi oameni decat un accident de masina

Un studiu releva ca sapte persoane mor de stres la fiecare doua secunde, iar statisticile privind accidentele auto arata ca o persoana moare din cauza unui accident de masina la fiecare 12 minute. Cat de incredibil.

Desi multi oameni cunosc efectul daunator al stresului asupra sanatatii umane, ei rareori acorda atentie sau iau masuri pentru a preveni acest lucru. Ei se implica adesea in programele lor zilnice coplesitoare, ingrijorandu-se prea mult in ceea ce priveste problemele de munca – uitand ca numai o fiinta sanatoasa poate fi productiva.

Nu e de mirare de ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a numit stresul „epidemia de sanatate a secolului XXI”.

Cu toate acestea, totul nu se refera doar la lucru; lucrand intr-o stare buna de spirit si starea de sanatate creste productivitatea si ajuta la viata lunga. Moreso, cu totii avem o singura viata fara inlocuire si de aceea gestionarea ei este importanta. „O viata singura merita sa traiasca bine”.

Prin urmare, va aduc in acest articol trei efecte extrem de daunatoare ale stresului si doua modalitati de siguranta pentru a ramane protejate.

Stresul reduce sexul:
Stiti ca mai mult de 30 de milioane de barbati din Statele Unite au disfunctii erectile sau incapacitatea de a sustine o erectie pentru a face sex?

Multi oameni nu considera ca stresul este o problema pentru conducerea sexuala scazuta. De fapt, majoritatea va continua sa ia pastile erectile fara sa ia in considerare efectul negativ pe care il va produce asupra sanatatii lor. Cei mai multi dintre cei care se plang de sexul scazut se confrunta fie cu o munca stresanta, fie cu o perioada lunga de timp.

Stresul afecteaza atat corpul cat si mintea si schimba practic starea noastra de spirit in modul in care reactionam la diferite lucruri. Hormonii cortizolului sunt unul dintre hormonii secretati in organism atunci cand sunt supusi stresului. Intre timp, spun expertii medicali, o cantitate mica de hormon de cortizol este necesara in organism – pentru o perioada scurta de timp. Dar daca stresul persista o perioada lunga de timp, atunci organismul va produce cu siguranta acest hormon mai mult decat este necesar, ceea ce va reduce cantitatea de hormon sexual din organism.

De asemenea, stresul cronic poate, de asemenea, sa creasca riscul de infectie pentru organele de reproducere masculine, cum ar fi prostata si testiculele.

Stresul reduce sistemul imunitar:
Nu fiti surprins sa vedeti ca stresul poate reduce sau reduce nivelul imunitatii.

Un studiu a fost efectuat timp de 11 ani pe studentii medicali pentru a sti cum stresul slabeste imunitatea. Cercetatorii au descoperit insa ca imunitatea studentilor a scazut in fiecare an sub stresul simplu al perioadei de trei zile de examen. In timp ce testati au avut mai putine celule naturale ucigas, care lupta impotriva tumorilor si a infectiilor virale. Aproape au incetat sa produca interferon gamma stimulatoare de imunitate, iar celulele lor T au raspuns doar saptamanal la stimularea tubului testat.

In mod natural, principalele tipuri de celule imune sunt celulele albe din sange, care sunt limfocite si fagocite. Aceste celule pot fi afectate numai atunci cand corpul este stresat dincolo de media si sistemul imunitar isi pierde capacitatea de a lupta impotriva antigenilor. Hormonul de stres, corticosteroidul, poate suprima sistemul imunitar al corpului si permite corpului sa fie usor susceptibil la infectii.

Lasă un răspuns