Scapa de datorii si incepe sa economisesti!

Scapa de datorii si incepe sa economisesti!

Nu am fost niciodata dator toata viata mea pana cand am decis sa merg la facultate. Modul in care datoriile colegiale functioneaza aici in Tarile de Jos este un pic mai complicat decat datoria americana.

Nu trebuie sa platesc datoriile pana nu castig venitul minim dintr-o saptamana de lucru de 40 de ore (pe care o pot determina pentru ca am propria mea afacere). Daca nu fac acest venit intr-o anumita suma de ani (nu sunt sigur cate), nu va trebui sa platesc nimic, niciodata.

A fi in datorii poate fi o durere in fund, asa cum am auzit de la altii.

Obiectivul trebuie sa fie fie eliminarea datoriilor din viata dvs., fie nu obtineti deloc datorii.

Daca sunteti in datorii, concentrati-va pe plata cat mai repede posibil. Inchiriati un planificator financiar sau alt expert pentru a va ajuta.

Daca nu sunteti in datorie, pastrati-o in felul acesta. Incepeti sa lasati la o parte o anumita suma in fiecare luna si puneti-o in fondul de urgenta. Aceasta este rezerva dvs. daca totul se incadreaza, asigurati-va ca puteti trai cel putin 3 luni de la aceasta (de preferinta 6 luni).

Odata ce ati facut acest lucru, puteti incepe sa investiti in propriile afaceri, actiuni, proprietati imobiliare sau orice vreti sa faceti cu bani. Este esential sa aveti mai multe surse de venit decat locurile de munca. In acest fel veti fi mai stabil din punct de vedere financiar.

Urmatorii pasi:

Iesiti din datorii si nu mai faceti datorii.
Economisiti pentru un fond de urgenta.
Puneti bani deoparte pentru a investi.

Voi explica ce vreau sa spun cu „plimbarea gunoiului” chiar acum.

Inseamna practic plimbarea prin casa ta si aruncarea tot ce este inutil. Toate lucrurile mici pe care nu le folositi, dar credeti ca veti folosi „undeva in viitor”. Chiar te crezi? Daca nu o folositi acum, esti nebunr mergi la. Si daca doriti sa o utilizati mai tarziu, puteti sa-l cumparati atunci cand timpul este corect (daca nu este unul de fel).

Pasul 1. Puneti toate lucrurile (cu adevarat) importante in acelasi loc sau in acelasi sertar sau chiar in camera.

Pasul 2. Ridicati un cos de gunoi sau un sac de gunoi.

Pasul 3. Plimbati-va in jurul casei si aruncati tot ce nu folositi zilnic.

Pasul 4. Uita-te in cosul de gunoi si in saci de gunoi pentru a vedea daca poti sa vinzi sau sa donezi niste lucruri, asa ca nu se irosesc.

Pasul 5. Simtiti-va liber

Cel mai important lucru aici este ca pastrati doar minimul gol, tot ceea ce folositi cu siguranta, ca un cutit pentru a va taia mancarea sau cu ochelari pentru a bea. Ceva ca pantofii vechi nu merita pastrat.

Lasă un răspuns