4 moduri de a-ti goli mintea prin creativitate

4 moduri de a-ti goli mintea prin creativitate

Meditatia si yoga sunt modalitati excelente de a va relaxa si de a va limpezi mintea, dar uneori doriti sa incercati ceva nou si sa flexati niste muschi mintale diferite. Iata patru modalitati de a va goli mintea in timp ce deveniti creativi in acelasi timp:

1. Vopsiti
Nu am absolut niciun talent artistic, dar eu inca gasesc pictura ca a fi intr-adevar relaxanta. Exista doar ceva despre raspandirea vopselei pe o panza care te forteaza sa incetinesti. Un sentiment similar poate sa apara probabil din desen sau schita, dar cred ca este ceva despre vopsea si este semi-permanent. Odata ce este acolo, este acolo. Poti sa-l acoperi mai tarziu, dar nu exista nici un buton de stergere sau anulare. Invatand sa renuntati in mod literal la greselile voastre in acest fel este ciudat eliberator. Nu este vorba despre a crea ceva frumos, ci despre procesul de creare a acestuia.

2. Jurnalul
Initial, am avut jurnal la 15 ani cand m-am confruntat cu probleme de depresie. Simptomul meu numarul unu era spirala, ganduri repetitive care nu m-au lasat sa ma gandesc la nimic altceva. Nu ganduri rele, in mod necesar, doar ganduri despre viata si despre universul care mi-a ramas in cap. Am inceput un jurnal ca o modalitate de a-mi scoate aceste ganduri din cap si pe hartie, ca sa ma gandesc la altceva si chiar a ajutat. Cateva jurnale ale oamenilor sunt cronici in profunzime ale vietii lor de zi cu zi, dar incerc sa-mi pastrez revista mai putin rigida. Incerc doar sa scriu despre tot ce m-am gandit in ultimul timp, cu o doza sanatoasa de paste, schite si liste lipite. Sugestia mea catre incepatori jurnalisti trebuie sa fie autentica. Nu va faceti griji cu privire la modul in care lucrurile suna sau daca ceea ce scrieti este interesant. Spune-ti adevarul.

3. Cantati la un instrument
Citesc chitara, dar tot ceea ce iti place sa faci cu tine este grozav. Chitara este grozava, deoarece poate fi moale si linistitoare sau tare si cathartica, deci indiferent de modul in care simtiti ca o scoateti. Exista ceva cu adevarat calmant in privinta cautarii taburilor sau acordurilor la o melodie noua si de a-mi folosi incet drumul spre a juca pana la capat. Cateodata imi voi scrie propriile cantece sau voi gasi o progresie a coardei pe care o vreau si o voi juca repetata. Cand termin cu o sesiune de practica, am acelasi sentiment ca atunci cand am terminat cu o sesiune de meditatie; calm, clar, cu totul mai putin stralucitor. Cu exceptia ca degetele mele s-ar putea rani un pic!

4. Dansul
„Dansul ca nimeni nu se uita” este unul dintre lucrurile pe care oamenii le spun, dar nimeni nu face vreodata. In primul rand, deoarece dansul tinde sa fie o activitate sociala si este aproape imposibil sa pretindem ca nimeni nu se uita cand se uita cineva. Nu dansez ca nimeni sa nu priveasca. Dansez cand nimeni nu se uita, ceea ce este complet diferit. Pentru non-dansatori si in mod final constient de sine si ne-gratios ca mine, dansul singur este un exercitiu cu adevarat ciudat in eliberarea fizica. Nu iti dai seama cat de mult petrecem oamenii incercand sa fim cat mai normali, pana cand incerci sa fii ciudat.

Lasă un răspuns