Secretele pozitionarii aparatelor de bucatarie in bucataria ta

robot bucatarie

Tocmai ai achizitionat un robot de bucatarie care sa te ajute sa gatesti mai usor anumite retete, dar nu stii unde sa il mai asezi, alaturi de mixerul tau si alte aparate de bucatarie?

Felul in care amplasezi bucataria este punctul de plecare principal pentru orice proiect de remodelare a bucatariei. Trebuie sa ai in vedere, la inceput, imaginea de ansamblu. Sa intelegi cu exactitate cat spatiu ai in bucatarie, cine va folosi bucataria si in ce scopuri si cine va proiecta un aspect care promoveaza un flux de lucru usor in bucatarie.

In timp ce bucataria de azi serveste mai multor scopuri, inima bucatariei este inca ideea de hrana-depozitarea acesteia, gatitul propriu si mirosul mancarii. O parte esentiala a design-ului bucatariei este pozitionarea cu atentie a aparatelor pentru a raspunde acestor nevoi. Acestea ar putea include un frigider principal, unul pentru bauturi, masini de spalat vase, cuptorul cu microunde si locul ideal de amplasare al robotului de bucatarie pe care l-ai achizitionat. Ia in considerare locul in care acestea sunt plasate, apropierea lor una de cealalta, usurinta accesului la ele si dimensiunile acestora.

De ce ai nevoie exact?

Te poate atrage ideea de a cumpara un frigider masiv sau un cuptor mare, dar chiar ai nevoie de acestea? Daca nu gatesti suficient de des sau daca ai o familie numeroasa de hranit, aceste aparate nu devin nimic altceva decat decoratii care ocupa spatiu. Ia in considerare si modul in care functioneaza familia precum si cat spatiu ai pentru aparatele pe care le achizitionezi.

Gandeste-te la zonele de lucru

Structura bucatariei se bazeaza in mod obisnuit pe zone de lucru care permit desfasurarea unumitor activitati simultan, eventual cu mai multe persoane simultan, fara a se incurca reciproc. Acestea pot include prepararea hranei, curatenia si posibil chiar o zona de relaxare pentru animalele de companie.

Chiuveta, frigiderul principal si soba ar trebui sa se afle in imediata apropiere. Ai nevoie de o distanta de minim 4 picioare intre fiecare punct pentru a manevra cu usurinta, dar in acelasi timp nu mai mare de 9 picioare. Acest lucru permite accesul usor pentru a obtine alimente de la frigider pana la un punct de preparare. O masina de spalat vase este situata de obicei langa chiuveta. Intr-un design al unei bucatarii mari, poti avea o a doua chiuveta.

Lasă un răspuns