Cum sa lupti impotriva unei rutine si sa iti pastrezi viata incitanta?

Cum sa lupti impotriva unei rutine si sa iti pastrezi viata incitanta?

Exista o singura metoda de a lupta impotriva rutinei si de a va mentine viata interesanta indiferent de context. In primul rand, incetati sa incercati sa luptati cu o rutina, deoarece succesul, fericirea si implinirea se nasc din rutina. In al doilea rand, trebuie sa devii obsedat de pastrarea lucrurilor noi si interesante. Acest lucru pare a fi un raspuns de la inceput, dar va avea sens atunci cand intelegeti conceptul.

Arnold Schwarzenegger a realizat mai mult intr-o singura viata decat ar putea realiza majoritatea in zece vieti. Oamenii pretind ca succesul se obtine prin lucruri cum ar fi obiceiuri pozitive, pontajul nemilos, disciplina, vointa si intreaga multime de alte lucruri. Cu toate acestea, daca il ascultati vorbind de-a lungul anilor, el a fost in ochii publicului, vedeti ca singura lui obsesie in viata a fost imbunatatirea de sine. El si-a concentrat toata energia asupra imbunatatirii aspectului sau fizic, a puterii, a competentelor lingvistice, a accentului, a abilitatilor retorice si asa mai departe. Are o vointa mare pentru ca a lucrat obsesiv la imbunatatirea vointei sale, la fel ca si inteligenta, faima, succesul, bogatia etc.

Daca doriti sa va mentineti viata interesanta, atunci trebuie sa va mentineti rutina, dar trebuie sa va concentrati energia si obsesia asupra modului in care va pastrati rutina interesanta si distractiva. Concentrarea dvs. trebuie sa inceapa cu modul in care faceti astazi ceva mai interesant sau diferit. Ca si Arnold S, sunteti constienti de obiectivul dvs. final, dar nu va concentrati in primul rand; accentul principal este „Cum voi face maine mai interesant si diferit”.

Stresul este doar nesanatos atunci cand este folosit ca o scuza

Nu exista stres. Stresul este un cuvant care a devenit popular in afara laboratoarelor de testare a metalelor dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand psihologii doreau sa-i perceapa bani soldatilor pentru tratamentul stresului post-traumatic. Stresul este numele pe care il acordam unui amestec de anxietate si presiune si aceste lucruri sunt perfect normale, naturale si fac parte din viata de zi cu zi. Singurul moment in care anxietatea si presiunea devin nesanatoase sunt atunci cand nu li se actioneaza. De exemplu, daca va este frica de intuneric, atunci va puteti simti „Stresat” in intuneric, dar ca „Stresul” devine doar nesanatoasa daca nu actionati si nu aprindeti o lumina. Nu permiteti niciodata ideea de „stres” sa devina o scuza. Daca sunteti „Stresat”, atunci recunoasteti-l ca un indiciu ca ar trebui incercat ceva nou.

Concluzie – Rutina = Buna

Lasă un răspuns