Cum controlezi buruienile din gradina

masina de tuns iarba

Pregatirea pentru lupta impotriva buruienilor este o prioritate pentru fiecare gradinar. Dar pentru cei dintre noi care parasesc erbicidele din arsenalul nostru, poate fi o provocare extraordinara. Ma refer la controlul natural al buruienilor dintr-un unghi interesant si presupunem ca buruienile au un creier. Adevarul este ca buruienile sunt inteligente. Acesti sterilenti de apa potabili cu suplimente nutritive pot dovedi acest lucru creand haos in timp record.

Buruienile au avut mii (si mii) de ani pentru a se adapta cu succes la fiecare incercare din viata lor – indiferent daca e vorba de mana naturii sau de gradinar. Asadar, trebuie sa le depasim pentru a ramane un stalp inaintea lor.

Cu ajutorul unor tehnici naturale de combatere a buruienilor puteti impiedica cresterea haotica a acestora si recurgerea la erbicidele toxice.

Solarizarea este o metoda de combatere a buruienilor care functioneaza cel mai bine in paturile de gradina, inclusiv plantele perene si plantatiile de fundatie. Este o tehnica care necesita acoperirea intregului pat pentru a praji ceea ce incearca sa creasca dedesubt.

Aceasta metoda distruge, de asemenea, agentii patogeni, nematozii si insectele care mananca plante, care locuiesc in sol. Pe de alta parte, este corect sa spunem ca solarizarea nu respecta diferenta dintre insecte bune si rele.

Tot ce veti avea nevoie este lumina directa a soarelui, o luna sau doua fierbinti si un plastic transparent de dimensiunea patului de gradina. In mod ideal, plasticul ar trebui sa fie transparent, deoarece are tendinta de a capta caldura dedesubt, facandu-l mai eficient decat plasticul negru, care absoarbe si reflecta o parte din caldura. Solarizarea este un mare ucigas natural de buruieni si merita o investitie.

O masina de tuns iarba este ideala pentru ingrijirea gradinii si nu trebuie sa lipseasca din arsenalul oricarui gospodar care isi doreste sa aiba o gradina perfecta, ingrijita si foarte curata. Masina de tuns iarba curata in profunzime solul, indepartand toate buruienile si florile nedorite. Principiul de functionare este foarte simplu, asa ca nu aveti nevoie de instructiuni speciale pentru folosire. Tot ce trebuie sa faceti este sa porniti masina si sa va indreptati spre locurile problematice. In cel mai scurt timp si cu minim de efort gradina va arata perfect, asa ca va puteti bucura de un peisaj natural demn de invidiat.

Lasă un răspuns