Sfaturi pentru proaspatii parinti

Sfaturi pentru proaspatii parinti

Ati devenit de curand parinti si va preocupati pentru lucrurile care v-ar putea face rau si, implicit, copilului? Este adevarat ca nu trebuie sa priviti situatia prin lentila exacerbarii, insa nici sa tratati cu superficialitate pericolele care va pandesc la fiecare colt al casei.

Ce poti face?
Ca toate formele de energie, daca dublezi distanta de la sursa de emisie, expunerea la radiatii se diminueaza de patru ori. Deci, obisnuiti sa utilizati un telefon mobil in modul difuzor sau sa folositi castile in timp ce va aflati la telefon, pentru a va impiedica sa il tineti la ureche. Si daca aveti nevoie sa transportati un telefon in buzunar, puneti-l in modul avion.

Apa, apa si iar apa
Unul dintre lucrurile absolut necesare pentru a supravietui este apa, este solventul universal. Dar constientizarea containerului, mai ales daca este plastic, este foarte importanta. Daca beti apa dintr-o sticla de apa din plastic, substantele chimice utilizate pentru fabricarea plasticului se vor scurge in apa in timp. Tototdata, daca cresteti temperatura apei (prin plasarea sticlei langa o sursa de caldura sau in lumina directa a soarelui), gradul de lesiere toxice va fi mai mare. Contaminarea se poate intampla cu orice sticla din plastic, indiferent de cost.

Deci, apa din robinet este in regula, nu-i asa?
Daca beti apa direct din robinetul dvs., probabil ca aveti prea multa incredere. Motivul pentru care autoritatile de testare a apei folosesc doar un mic subset de poluanti care ar putea sa contamineze apa. Inseamna ca o multime de compusi organici, inclusiv unele pesticide si medicamente, ar fi putut infiltra apa fara ca autoritatile sa stie. In plus, nivelurile de plumb pot fi acceptabile in conformitate cu un raport municipal de apa, dar daca o casa sau un apartament este dotat cu tevi lipite cu plumb, apa care se afla in acele tevi se poate dizolva si deveni contaminata cu plumb. Se recomanda folosirea unui purificator de apa pentru blaturi de inalta calitate (de exemplu sticle Soma sau filtre Brita). Si, mai precis, rulati apa de la robinet timp de 30 de secunde si apoi umpleti filtrul de apa. Utilizati aceasta apa purificata atat pentru baut, cat si pentru gatit. In timpul deplasarii, utilizati o sticla sau o sticla din otel inoxidabil.

Lasă un răspuns