Francis Kurkdjian: Despre arta aplicarii parfumului

Francis Kurkdjian: Despre arta aplicarii parfumului

In timp ce va grabiti la usa, probabil ca va indreptati cu grija spre cea mai apropiata apa de toaleta si nu va ganditi la altceva. E atat de dimineata incat tot ce puteti face este sa pulverizati doua pufuri si sa iesiti pe usa? Gresit! Iata care sunt regulile de baza ale aplicarii parfumului:

Nu frecati niciodata
„Cand pulverizati, exista un impuls pe care ar trebui sa-l aiba mirosul”, spune Francis Kurkdjian, renumitul parfumier al Maison Francis Kurkdjian din Paris. „Atunci cand frecati, incalcati regulile pe care parfumerierul le-a creat pentru acest miros de parfum, deoarece pielea se incalzeste, astfel incat sa accelerati si sa sporiti evaporarea parfumului”.

Gasiti locul potrivit
Este mai bine sa se pulverizeze pe incheieturile interioare, mai degraba decat pe zone care pot transpira, cum ar fi gatul. Dar, in mod surprinzator, imbracamintea este deosebit de buna pentru a mentine aroma in timpul temperaturilor ridicate. „Este mai neutra decat pielea, iar transpiratia naturala a pielii tale acopera mirosul”, spune Kurkdjian.

Pastrati o distanta sigura
„Nu ajungeti la punctul in care pulverizati pe pielea dumneavoastra atat de aproape”, spune Kurkdjian. Aproximativ 12 centimetri distanta de piele este destul de aproape. Aproximativ trei pana la patru spray-uri intre incheieturi, haine si / sau gat (alegeti in functie de preferintele dvs.).

Optati pentru ulei
De exemplu, Kurkdjian are un ulei de corp parfumat intr-un spray, deci nu este alunecos sau greoi ca unul care ar trebui sa fie turnat dintr-o sticla. Tom Ford si Herbivore fac, de asemenea, doua optiuni pentru uleiul de corp, care se simt minunat.

Schimbati-l
Este usor sa intrati intr-o rutina, dar nu subestimati puterea de a va schimba mirosul. Separati mirosurile de zi si de noapte, schimband-o in functie de starea ta de spirit, vremea, orice, intr-adevar – Kurkdjian spune ca francezii au nevoie de o scuza pentru a-si schimba mintea (si mirosul!). Pour n’importe quelle occasion!

Nu este nevoie sa reaplicati
Kurkdjian considera ca nu este nevoie sa va reaplicati parfumul; daca folositi parfum de inalta calitate, ar trebui sa dureze. „Este o calitate a parfumurilor ieftine – si asta nu are nimic de-a face cu pretul unui parfum. Este vorba mai mult despre cum se face si cum ramane pe piele”. Dar, daca doriti sa va improspatati cu miros inainte de cina, go for it!

Fii tu
Ceea ce fac femeile franceze unice si atragatoare, spune Kurkdjian, este ca nu respecta regulile. „Ele urmaresc regula pana la capat, dar sunt intotdeauna foarte individualiste si independente. In Franta, incerci sa fii diferit si sa ai un sentiment puternic de sine”. Dar nu este niciodata fara efort.

Lasă un răspuns