Metoda japoneza de filtrare a apei

Metoda japoneza de filtrare a apei

Apa alcalina-infuzata, numita si apa „bruta”, a devenit to mai frecvent cautata de cosmopoliti. Motivul pare sa fie calitatea acesteia si puritatea sa, dar, spunand asta, nu inseamna ca cea imbuteliata nu ar fi potabila; este, insa cea alcalina pare sa si aduca beneficii organismului.

Avand in vedere acest lucru, va pot prezenta cea mai simpla modalitate de filtrare a apei: un bat de carbune

Carligele de carbune nu sunt nimic nou. De-a lungul secolelor, artizanii din regiunea Kishu din Japonia ardeau ramuri de stejar pentru a produce carbune binchotan, carbune activ, care este renumit pentru proprietatile purificatoare.

Cum functioneaza?

Carbunele este activat prin temperaturi extrem de ridicate de ardere, urmat de un proces de racire rapida. Dupa activarea carbunelui, suprafata rezultata se poate lega usor si este extrem de poroasa, facand astfel extrem de utila absorbtia impuritatilor si contaminantilor. (De asemenea, merita mentionat faptul ca este inodor, fara gust si netoxic.)

Deci, atunci cand este introdus in apa de la robinet, carbunele absoarbe pana la 75% din clor, in timp ce infuzeaza apa cu minerale bogate in nutrienti, cum ar fi calciu, potasiu, magneziu si fosfor. Dincolo de filtrarea apei, totusi, aceste betisoare de carbune pot fi folosite si pentru a absorbi mirosurile din camere si frigidere sau pentru a da un impuls sanatos solului din gradina dumneavoastra sau plantelor in ghivece.

Cum se foloseste?

Puneti-l intr-o carafa cu apa de la robinet – ideal pentru sase pana la opt ore pentru rezultate optime – pentru a inmuia apa si a-i imbunatati gustul. Un singur bat dureaza de obicei intre trei si patru luni si il puteti fierbe timp de 10 minute la fiecare trei saptamani pentru a-l reimprospata. Odata ce bastonul opreste eliberarea bulelor, il puteti folosi fie pentru a inlatura mirosurile sau pentru a va imbogati compostul sau solul.

Unde il puteti gasi?

Cel mai popular brand de betisoare din lemn de carbune este Morihata, si este, de asemenea, cel mai respectat. Fabricat in Japonia din stejar japonez, Morihata ofera, de asemenea, periute de dinti de carbune si masti de ochi pentru detoxifiere. Doar puneti-l intr-un borcan de sticla sau in carafa.

Lasă un răspuns