Cum sa folosești bicicleta eliptică pentru a pierde în greutate

bicicleta eliptica

Bicicletele eliptice pot fi printre cele mai frecvent folosite, dar și în mod greșit, echipamente pentru fitness dintr-o sală și nu numai. Deși cantitatea de calorii pe care o arzi în orice antrenament făcut pe o bicicletă fitness este strâns legată de nivelul de rezistență și de viteza cu care parcurgi exercițiul, calculele arată că în medie poți arde între 270 – 400 de calorii într-un interval de 30 de minute.

Din cauza faptului că picioarele tale nu se dezlipesc deloc de pedale, bicicleta eliptica are un impact negativ minim asupra corpului tău, ceea ce înseamnă că este prietenoasă cu încheieturile și spatele, spre deosebire de o bandă de alergat.

Dacă obiectivul tău din ziua respectivă este să îți ții ritmul cardiac tot mai ridicat, să lucrezi foarte mult și să transpiri, ținând la distanță kilogramele în plus, iar toate astea se întâmplă din aceeași postură, același loc și într-un timp foarte scurt (20 – 30 min).

Bicicleta eliptică este un reprezentat direct al celor mai bune echipamente cardiovasculare pentru că îți permite să folosești mai multe grupe de mușchi simultan. Aparatul nu doar că îți întărește mușchii, dar îi și dezvoltă și ajută la creșterea puterii.

Ce poți face pe o bicicletă eliptică

Nu e ușor nici să enumeri beneficiile pe care ți le aduce această bicicletă. Gândește-te la un singur aparat care îți lucrează simultan mușchii abdominali, ai spatelui, ai pieptului, membrelor superioare și inferioare, timp în care mai și slăbești. Practic tot corpul este într-o stare de continuă activitate. E și de la sine înțeles că pe măsură ce numărul de grupe de mușchi active crește, crește și numărul de calorii arse. Pedalând pe o bicicletă eliptică poate ajuta și la reducerea cantității de minerale pierdute din oase, cele responsabile de confruntarea directă cu greutatea în plus. Din moment ce piciorul nu se desprinde pe pedală, nu trebuie să suporți impactul fiecărui pas făcut pe bicicleta eliptică.

Informațiile specialiștilor în domeniu: pe Fitness Master îți sunt recomandate cele mai bune biciclete eliptice. Poți opta și pentru o ofertă personalizată printr-un comentariu în secțiunea paginii de interes.

Lasă un răspuns