Verificarea PRAM creste durata de viata a instalatiei electrice

Fiecare firma care are in proprietate instalatii electrice este obligata atat de normele morale cat si de cele presupuse de legile in vigoare sa efectueze periodic o verificare PRAM pentru a evita orice accident neprevazut care impiedica buna functionare a sistemului sau, mai rau, pune in pericol personalul de lucru. Aceasta verificare il ajuta pe angajator sa garanteze siguranta salariatilor si sa intervina atunci cand se ivesc diferite modificari la instalatiile utilizate.

Interventiile la instalatiile electrice trebuie efectuate numai de catre o echipa de profesionisti la intervale stabilite de timp. Acestea sunt principalele masuri de protectie impotriva electrocutarilor, incendiilor electrice sau a altor defecte care pot avea consecinte foarte serioase. Echipa de specialitate examineaza cu atentie instalatia si ia masurile preventive pentru a evita diferitele socuri electrice sau incendii care rezulta din instalatiile electrice defecte. In urma inspectiei, un electrician autorizat ofera proprietarului un buletin care inregistreaza valorile obtinute in urma verificarii PRAM. Un asemenea buletin contine informatiile cheie, precum date legate de metoda de masurare utilizata, clasa de precizie si tipul aparatelor, data efectuarii verificarii, observatii asupra defectelor constatate la fata locului, cat si alte informatii legate de instalatia electrica.

Legislatia prevede obligatia de a efectua periodic o verificare PRAM pentru a mentine starea de functionare corespunzatoare a unei instalatii electrice, iar o echipa de specialisti in domeniu veti gasi aici: http://electricenergy.ro/verificari-pram. Conform ANR, Autoritatea guvernamentala in domeniu, aceasta verificare PRAM trebuie efectuata doar de catre acele firme specializate care detin un atestat de tip A1. O verificare corecta este facuta de o echipa care foloseste echipamente performante, care corespund standardelor si normelor din domeniu.

Mai mult, pe langa faptul ca asigura conditii sigure de lucru, o verificare de acest tip contribuie la mentinerea unei bune functionari a instalatiilor cat mai mult timp. Uzura echipamentelor, coroziunea sau invechirea izolatiilor sunt doar cateva dintre cauzele care influenteaza in mod negativ randamentul instalatiilor electrice. Asadar, o verificare PRAM contribuie la cresterea duratei de viata a instalatiei si va ajuta sa evitati deteriorarea in timp.

Printre masuratorile precizate in cadrul verificarilor PRAM se numara si masurarea curentului care produce scurtcircuit la o anumita intensitate, analiza elementelor care protejeaza sistemul instalatiei, precum si gradul de durabilitate al izolatiei conductoarelor si al carcaselor aparatelor electrice.

Verificarea PRAM este o masura de siguranta obligatorie la care fiecare om responsabil trebuie sa apeleze la un anumit interval de timp, pentru a se asigura ca instalatia electrica nu prezinta niciun risc si functioneaza in parametrii normali. In acest fel indepliniti cerintele minime de securitate si sanatate care ajuta la prevenirea unor evenimente nedorite.

Lasă un răspuns