Sfaturi despre cum sa folosesti un fierastrau pendular

fierastrau pendular

Inainte sa va luati unul, bine ar fi sa va ganditi la cele trei categorii de fierastraie pendulare pentru a va face o idee despre ce aveti nevoie. De 100 – 200 de lei va puteti lua un pendular care sa faca treaba bine, dar pana la “foarte bine” e un drum pe care se gasesc criterii precum fiabilitatea, rezistenta si puterea.

De regula, fierastraiele pendulare din intervalul 200 – 400 de lei sunt alegerea potrivita pentru oricine, reprezentand limita dintre un fierastrau pendular foarte bun si unul profesional. Puterea de functionare este pe masura si apar si caracteristicile speciale, neintalnite la pendularele ieftine.

Fierastraiele pendulare de peste 400 de lei sunt cele semi-profesionale sau profesionale, deci au motoare cu putere pe masura pretului, dar si cele mai bune caracteristici pe care le poate avea un pendular.

Printre aceste caracteristici se numara si schimbarea usoara a lamei de taiere printr-un mecanism inteligent si rapid,  posibilitatea de taiere la diferite unghiuri, un sistem de iluminare de tip LED, o suflanta sau un aspirator pentru indepartarea prafului si a rumegusului, sistem de control al vitezei de miscare a lamei si multe altele.

Daca aveti nevoie sa taiati un material mai gros(peste 2 – 3 cm), e absolut important sa gasiti un pendular mai puternic pentru a face fata. Unele fierastraie pendulare au maner de sustinere, pe cand altora le lipseste, fiind preferate de profesionistii in domeniu, considerand ca au mai mult control asupra aparatului.

Cu cat lama pendularului este mai subtire, cu atat mai fina va iesi taietura. Singura problema este aceea ca ai nevoie de o lama suficient de groasa incat sa reziste in fata materialului taiat. Din fericire, exista o lama pentru fiecare ocazie. Cel mai bine ar fi sa cititi restul informatiilor pe fierastrau-pendular.ro.

Lasă un răspuns