Anul trecut in decembrie

Decembrie

Asa a inceput totul. Mi s-a parut interesanta invitatia, si am zis sa-i dau curs. Zis si facut. La 19:00 eram frumos cu masina parcati la 1km de Piata Unirii, ca deh, putin aer curat si o plimbare nocturna nu strica. Am mers pe jos cu intentia curata de a vedea bradul aprins, artificiile si asa zisul concert. Sanchi.

Cei care au fost, sau au avut tentativa de a merge, stiu exact despre ce este vorba. Puhoi de lume. Cateva mii de oameni, as spune eu. Toti, in acelasi timp, pe trotuare, pe bulevarde, in santul proaspat sapat de o terta firma de constructii, pana si PE chioscurile de ziare inalte de 3 metri!

Lumea literalmente s-a calcat in picioare sa prinda un loc cat mai in fata. Am auzit zvonuri cum ca s-a stat 20 de minute pentru a iesi din metrou la suprafata. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce a fost jos acolo. Una peste alta, resemnati, ne-am intors (agale, am fi vrut noi) propulsati din spate de gramada de oameni parca urmarita de turci, pana pe Lipscani unde s-au calmat apele, am fost la o Narghilea, dupa care am fost pusi in situatia de a cauta un local in care sa mancam ceva. Well, proasta idee sa vrei sa iesi in oras de 1 Decembrie.

Regie? Full. La Nasu’ & Fiul? Bucatarie inchisa la 23:00 cu localul plin de oameni. La Tata? Full. Doar cu rezervare in prealabil. Pana la urma ne-am hotarat la rotiseria Chicken Stuff de langa Mariott, unde am ajuns si noi sa mancam ceva bun dupa indelungi tentative.

A fost interesanta initiativa de a lansa de 1Decembrie cel mai inalt brad din Europa, dar ar fi fost frumoasa o organizare in prealabil, sa nu se calce lumea in picioare. Trebuia oprita circulatia, suplimentate celulele de telefonie mobila din zona (mobilu’ a mers sporadic), fluidizate statiile de metrou, etc.

Poate la anu’. Pana una alta, sa traiti bine 😉

Lasă un răspuns