Chiar as avea nevoie de un aspirator robot?

Robotii de aspirare sunt peste tot, sunt mult prea ravniti, toata lumea cauta! Aceste mici dispozitive automatizate de aspirare au atras atentia tuturor si nu e deloc greu de inteles de ce fac asta. Tuturor ne-a placut sa vedem cum apar noi dispozitive care se misca singure. Inca de cand am vazut primele masinute controlate cu telecomanda ne imaginam ca vor aparea inventii mult mai reusite de atat.

De la robotii pe care ii vedeam doar in filmele SF in urma cu un deceniu sau chiar mai mult, producatorii acelor filme ne ofereau inca de pe atunci o viziune asupra a ceea ce urma sa ne astepte in aceasta perioada.

Suntem aici si vedem cu ochii nostri  cum acesti roboti de aspirare se plimba prin casele multora dintre noi, cum aspira singure praful si murdaria din urma noastra fara ca macar noi sa miscam un deget. De ce n-ar vrea cineva sa aiba un asa aparat in casa?

S-ar putea sa te intrebi daca ai nevoie sau nu de un aspirator robot. Dar inainte sa dai banii pe o masinarie care sa curete singura, e cazul sa-ti adresezi urmatoarele intrebari.

Ai capabilitatea fizica de a-ti aspira singur locuinta?

Pentru cei care nu au aceasta capabilitate din cauza unor probleme locomotorii, un aspirator robot poate fi ca un miracol. Cu minim de efort din partea posesorului, robotii de aspirare pot ajuta sa mentii nivelul de praf si murdarie la unul minim, intrucat casa ta sa fie reprezentata de un mediu curat in care sa traiesti.

Ai podele din lemn sau covoare cu perii mici?

Aspirator robot iRobot Roomba
irobot.com

Un aspirator robot functioneaza mai bune pe suprafete dure sau pe covoare cu perii foarte mici, deoarece covoarele inalte pot provoca dificultati aspiratorului cand vine vorba de mobilitatea sa. Ori de cate ori acesta se blocheaza in ceva, tu vei di nevoit sa il pui in miscare manual.

Cat de des faci curatenie generala?

Gandeste-te la un aspirator robot ca la un ajutor in curatenie, nu ca la o masinarie care le poate face pe toate. Daca praful apare destul de des in camerele din casa si simti ca nici macar acea curatenie generala de cateva zile nu este suficienta, nu te baza pe eficienta unui robot.

Chiar si un robot de la iRobot din gama Roomba sau Miele, ce poate fi programat sa curete o data pe zi, in fiecare zi, va aspira doar atat cat sa iti usurezi semnificativ munca de a-ti curata intreaga casa in weekend.

Lasă un răspuns