Peste tot exista oameni mai ciudati

Nu e o noutate ca am vecini nesimtiti. Dimineata cand ies din casa fie ca o fac la ora 7, fie ca o fac la ora 11, trebuie sa ma intalnesc cu un vecin (cu exceptia celor care stau pe banca deja de dimineata, oameni care se repeta in fiecare zi). Stau doar de jumatate de an aici, si nu cunosc toti vecinii. Si nici ei nu ma cunosc pe mine; asa-mi place sa cred, dar sunt sigur ca barfa circula mai repede ca gandul.

Cand dau de cineva, evident primul meu instinct e sa-l salut. Persoana in cauza vine spre mine, se uita in ochii mei, cuvintele ii stau pe buze, doar-doar de m-ar saluta el primul, dar ii scade rangul daca o face. Am testat de doua ori aceeasi figura cu aceeasi vecina din bloc, si de fiecare data a trecut pe langa mine cu salutul pe buze.

Mai mult, nici copiii de prin bloc nu saluta. Da, fix aia care ar trebui sa fie politicosi de mici. Pai sa fi trecut eu cand eram mic pe langa un vecin si sa nu-i fi zis “saru’mana” sau “buna ziua”, as fi intrat in pamant de rusine, iar tembelii astia mici mai ca se izbesc de tine cand alearga?

Bloc plin de tarani prosti si needucati…

Lasă un răspuns