Better time and task management

Management

Radeam eu de ciops ca tot posta filmulete despre eficientizarea task-urilor, usability si mai stiu eu ce, dar am ajuns in ultimele zile sa nu mai am timp de nimic, in ciuda faptului ca-mi organizez timpul si task-urile cat pot de bine.

Dar ce te faci cand ai taskbar-ul plin si nu stii de unde s-o apuci si cum s-o mai invarti? Din proprie experienta, va impartasesc cateva recomandari.

Prioritizati task-urile, pe cat posibil, dar si in functie de deadline, nu numai in functie de importanta proiectului. Un proiect super-important ce va avea deadline in doua saptamani va fi mai putin important decat un proiect slabut dar care are deadline in doua zile.

Folositi un sistem de Task Management. La inceput am folosit ceva web-based (DotProject parca ii zicea), dar nu prea mi-a placut pentru ca mai toate proiectele/task-urile imi veneau pe mail si trebuia sa stau cu copy/paste-ul. In schimb, Microsoft Office 2007 cu Exchange Server imi permite sa flaguiesc mesaje, sa le prioritizez si astfel am mereu sub control o lista cu ce am de facut, doar din cateva click-uri. Ca sa nu mai mentionez de calendarul care-mi tine evidenta stricta a intalnirilor si a conferintelor.

Incercati pe cat posibil sa nu va aglomerati foarte mult. Nu da bine sa tot amani proiecte sau sa depasesti deadline-uri in mod regulat. Mai bine ai de lucru constant decat sa aglomerezi totul intr-o saptamana in care tragi tare, iar dupa aia freci menta. Sa fim seriosi, “am timp sa ma ocup de altceva” nu va fi pusa in practica niciodata.

Un tip care s-ar putea sa nu se aplice la toti. Nu va neglijati familia, partenerul, copiii. Mai bine mai putine proiecte si mai putini bani, dar cu mai mult timp de petrecut cu cei dragi, cel putin din punctul meu de vedere. Am avut doua job-uri timp de patru luni de zile, timp in care am lucrat cam 14 ore / zi. Nu a fost placut pentru ca a fost o perioada foarte solicitanta, si acum privind in retrospectiva, as fi vrut sa n-o fac. Daca aveti si voi sugestii, haideti sa le adaugam la lista.

Lasă un răspuns