Bunul simt in trafic lipseste cu desavarsire

Trafic

E o chestie ciudată. De vineri seară și până duminică seară traficul prin București o ia razna rău de tot. Și nu din punct de vedere al mașinilor sau al aglomerației, ci din punctul de vedere al imbecililor peste care dau. Cine-a inventat expresia șofer de week-end, mare dreptate a avut

Una peste alta, nu trece week-end fără să mă întâlnesc cu cel puțin zece posesori de permis (nu pot să le zic șoferi), în cele mai imbecile situații. Mi-am jurat că într-o zi în care o să fiu suficient de nervos, singur în mașină și gafa o sa fie suficient de mare, n-o să mai calc frâna, ci accelerația. O să intru în ei cu sete, și-atunci să vedem care pe care.

Dar acum vă întreb eu pe voi. Având în vedere țara în care trăim și faptul că la ultimul accident mi-am luat trei puncte gratuit, cine-mi garantează mie că nu o să se întâmple la fel și de data asta?

Cine-mi garantează că dacă intru în dobitocul care mi-a luat fața nu voi fi acuzat că n-am dat prioritate, sau dacă nu pun frână în spatele cretinului care schimbă banda fără să semnalizeze, nu voi fi acuzat că am intrat în el în timp ce circula regulamentar? Pentru că să fim sinceri, se poate întâmpla orice și nu zic lucruri deplasate.

Joi la o trecere de pietoni de langa City Mall, o tipă a pus frână în ultimul metru înainte de trecerea de pietoni. Evident că era să ne calce. Cred că se uita în telefon sau la beculețele de pe stâlpi, că altfel nu-mi explic. Câteodată trec cu pași de furnică strada pe trecerea de pietoni, pentru că în ciuda faptului că sunt în mijlocul benzilor, unii cretini nu vor să oprească. Într-o zi o să mă fac că mă arunc în fața lor, să-i văd atunci cum le iese piciorul prin podea.

Săptămâna trecută la miezul nopții, un moșulică mergea cu 40 la oră pe banda II, foarte mândru în Dacia lui 1900 toamna. Mai ales că mergea cu farurile stinse. I-am făcut de două ori semn să le aprindă. Într-un final a catacdisit să pună pozițiile, doar-doar oi tăcea din gură. Sper să-l lase mașina la 20 de km de șosea atunci când se duce la pescuit duminică sau la țară să taie porcu.

Pentru voi ăștia care n-aveți bun simț în trafic, mergeți din nou la școală până vă prindeți cum merg lucrurile, sau mergeți pe jos să vă mai oxigenați neuronul.

Lasă un răspuns