Toshiba Satellite L300 – review : partea I

Acum două săptămâni vă spuneam că sunt noul posesor al unui notebook Toshiba L300-1AM. Până acum am avut suficient timp la dispoziție să-mi formez o părere pertinentă, so here it goes.

Ca un rezumat, sunt foarte mulțumit de el și nu am avut probleme decât la instalare, probleme cauzate de lipsa mea de experiență. Pentru cei ajunși aici din motoarele de căutare, o să vă explic în continuare ce-i de făcut și ce probleme puteți întâlni.

Notebook-ul are un procesor Pentium T3200 la 2GhZ, 4GB de RAM, 250GB de spațiu pe disc, monitor de 15.4, placă video Intel GMA 4500M și alte specificații pe care le puteți găsi aici. Când l-am luat eu acum trei săptămâni, prețurile la magazinele online erau cam de 2250 RON. Între timp, aparent au dat reducerile peste el și-l puteti găsi la un pic sub 1800 RON, cam peste tot.

Hardware

Cea mai mare bălărie este faptul că peste tot (dar ABSOLUT peste tot) se menționează că laptopul are bluetooth și cititor de carduri, lucru total neadevărat. Era suficient să pună unul o prostie, că toți au fost papagali și au copiat unul de la celălalt. Ca lămurire, modelul 1AM nu are bluetooth și nici card reader. În schimb, acestea se găsesc pe modelul L300-1A3. Bluetooth nu folosesc și am un card reader extern în permanență atașat de aparatul de fotografiat, deci nu prea m-a afectat nelămurirea asta.

Ar mai fi de menționat ca notebook-ul are o cameră video de 0,3MP (640480) și microfon încorporate. Unele modele vin cu tastatură în limba română și un sticker (detașabil) cu Făcut pentru România, lucru care nu m-a încântat prea tare la început, dar care s-a dovedit a fi foarte util în momentul în care m-am hotărât să folosesc diacritice.

Realizez că mulți dintre voi vreți să folosiți laptopul ăsta și pentru jocuri, însă eu l-am luat pentru office-use așa că n-am cum să vă dau detalii despre performanțele plăcii video, însă am folosit-o cu succes la editare foto și unele jocuri nu prea pretențioase.

 

Lasă un răspuns