Ochelari de protectie pentru un mediu de lucru eficient

Ochelari pentru protectia ochilor

Atunci cand vine vorba despre protectia muncii, echipamentul este un aspect foarte important, care trebuie luat in calcul atat de angajator, cat si de angajat. Compania este obligata sa asigure angajatilor echipamentul de protectie necesar, pentru a evita eventualele accidente. Potrivit celor mai recente studii, aproximativ 90% dintre accidentele de munca puteau fi evitate daca era purtat echipamentul de protectie. De aceea, purtarea lui a devenit un aspect foarte important.

Alegerea lui trebuie facuta cu multa atentie pentru ca trebuie sa respecte datele generale de securitate si sanatate si sa ofere protectie, fara a prezenta pericole. Trebuie sa se supuna conditiilor si sa fie ergonomic, dar sa se si potriveasca angajatului care il foloseste.

In functie de domeniul de activitate, va fi identificat si tipul de echipament, pentru ca putem opta atat pentru echipament de protejare a capului, cat si a picioarelor, ochilor si fetei, dar si corpului.

Pentru protectia fetei si a zonei ochilor, companiile trebuie sa furnizeze echipamente speciale, care sa nu afecteze in niciun fel sanatatea ochiului. Pentru ca este un tip de echipament ce trebuie purtat tot timpul, el trebuie sa se potriveasca cu forma fetei angajatului, astfel incat sa nu intervina alte tipuri de accidente.

Pentru ca este purtat tot timpul, acesta nu trebuie sa limiteze sfera de actiune sau vederea de ansamblu. De aceea, o pereche de ochelari de protectie pentru lucru trebuie sa limiteze cat mai putin sfera de vizibilitate, astfel incat sa il asigure pe angajat ca isi poate efectua actiunile in mod obisnuit, fara probleme. In cazul in care modul de lucru presupune interactiunea cu factori de tensiune, echipamentul trebuie sa fie realizat din materiale izolatoare.

In functie de gradul de risc si de nivelul cerintelor, exista mai multe tipuri de ochelari de protectie: cei pentru cerinte scazute, cei pentru cerinte ridicate si cei pentru sudura. In cazurile extreme, se folosesc echipamente de protectie inchise, cum sunt ochelarii pentru gaze, vapori, fum sau praf, cei pentru praf puternic si aschii de metal sau cei pentru substante solide si lichide.

In cazul in care, din nefericire, se petrec accidente de tot felul, ce pot afecta ochiul, exista o serie de metode de combatere a efectelor negative, ce trebuie cunoscute de fiecare angajat in parte. De exemplu, in cazul arsurilor chimice, care au fost cauzate de stropiri accidentale cu: var, acizi sau mortar, ochii trebuie clatiti imediat cu apa, pentru a diminua efectele.

Actiunea este urmata de aplicarea unei solutii cu ajutorul careia sunt clatiti ochii si care este difuzata pe intreaga suprafata a ochiului. In cazul in care angajatul se confrunta cu dureri, inrosire sau lacrimare, acesta nu trebuie sub nicio forma sa frece ochiul. Tot ce trebuie sa faca este sa bandajeze ochiul cu probleme si sa mearga la un medic specialist, care ii va aplica metodele ideale, ce il vor ajuta sa scape de aceasta problema.

Puteti urmari acele oferte la ochelari pentru protectie, astfel incat sa le identificati pe cele care vi se potrivesc. In cazul in care angajatorul nu va pune la dispozitie echipamentul necesar, sesizati autoritatile abilitate.

Lasă un răspuns