Care-i treaba cu parcarile

parcare

Pentru ca suntem o natie de saraci ne plangem ca nu gasim locuri de parcare prin centru. Parcam masinile pe borduri inalte de 30 de centimetri, blocam stradutele si ocupam benzi inutil doar ca sa parcam gratis.

Mergem la shopping in Unirea cu masina, cheltuim milioane pe haine pitzi si tricouri de Gigolo Italiano, dar refuzam sa dam 3 RON / ora in plus ca sa parcam masina unde trebuie.

Pentru ca suntem o natie de saraci, atunci cand ne rupem de la suflet sa parcam in parcarea supraetajata si sa platim, cand ajungem sa parcam, parcam pe doua locuri pentru ca asa ni se cuvine, sau pentru ca “ia mai da-i dracu, ca sunt destule locuri”.

Pentru ca suntem o natie de saraci care ne batem (uneori, la propriu) la bloc pentru un loc de parcare, si se lasa cu capace sparte, roti intepate si portiere trase cu cheia, ocupam parcarea Mall-ului din vecinatate. Dupa ce facem asta in mod regulat, ajungem sa credem ca asa ni se cuvine si ca e totul bine si frumos. Drept urmare, Bucuresti Mall a introdus parcarea cu plata incepand de acum o luna. Ca sa-i impiedice pe taranii cei care isi lasa masinile acolo peste noapte, sa nu o mai faca.

Primele trei ore gratuite, dupa care 2 RON/ora. Trei ore sunt suficiente sa vezi un film, sa faci un shopping, sa mergi sa mananci ceva. Partea mai naspa e ca din decembrie, vor scoate si aceasta gratuitate. Nu e foarte deranjant, doar ca mi s-a parut o metoda excelenta de a separa clientii Bucuresti Mall de locatarii blocurilor din imprejurimi.

Pentru ca suntem o natie de saraci si din aceleasi motive amintite mai sus, o sa ajungem sa platim parcare (si-asa limitata la 1,5h) pentru McDonalds, pentru spatiul din fata blocului, sau pentru hypermarket-uri.

Imi pare rau ca nu am acum pozele facute in week-end acolo, dar voi reveni cu un post ulterior. Oricum, situatia este de tot rasul…

Lasă un răspuns